Rusya'da kriz biraya da sıçradı

Rusya'da kriz biraya da sıçradı
Güncelleme:

Ukrayna'ya yönelik işgal harekatını aralıksız sürdüren Rusya'da 3 ay sonra yabancı markalı bira bulunamayabilir.

Rusya'da üç ay sonra yabancı markalı bira bulunamayabilir. Bu öngörü Rusya Bira Üreticileri Birliği Başkanı Daniil Briman'a ait. İzvestiya gazetesine konuşan Briman, ithalatın durması ve yabancı üreticilerin Rusya'dan çekilmesi sonucunda üç ile beş aylık bir sürede yabancı markaların piyasadan tamamen silinebileceğini söyledi.

Depolardaki stoklar tükenene kadar yabancı markalı içmek mümkün olacak. Ancak Daniil Briman, yabancı üreticilerin Rusya piyasasından çekilmesinin Rus bira severler açısından "dünyanın sonu" olmadığı görüşünde. Briman, yabancıların çekilmesiyle birlikte yerli üreticilerin önünde yeni fırsat pencerelerinin açılacağını ileri sürdü.

İzvestiya gazetesi, bira üreticisi Anheuser-Busch InBev'in 28 Martta Anadolu Efes'ten BUD markası için verilen üretim ve satış lisansını askıya almasını istediğini yazıyor. Anadolu Efes ve InBev Rusya'da ortak pozisyonunda.

Türkrus sitesinin aktardığına göre, ortaklığın Rusya'da 11 fabrikası ve 3 malt kompleksi bulunuyor. AB InBev Efes, Rusya'da BUD dışında Klinskoye, Belıy Medved, Corona Extrai Hourgaarden, Leffe ve Spaten markaları altında üretim gerçekleştiriyor.

Birkaç gün önce Danimarkalı üretici Carlsberg, Rusya pazarından çekildiğini açıklamış, hemen ardından Heineken'in de Rusya'daki varlıklarını devretmeye hazırlandığı haberi gelmişti.