Rusya’dan ‘dalga geçer gibi’ açıklama

Rusya’dan ‘dalga geçer gibi’ açıklama
Güncelleme:

Rusya, ABD'nin fırlattığı 59 füzeden sadece 23'ünün Suriye'ye ulaştığını belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ABD tarafından atılan 59 Tomahawk füzesinden sadece 23’ünün hedefe ulaştığı bildirildi.

Geri kalan 36 füzenin nerede olduğunun henüz bilinmediği de ifade edilen açıklamada ABD’nin saldırısı “etkisi düşük” olarak tanımlandı.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Moskova'da düzenlediği basın toplantısında, ABD'yi Esed rejiminin İdlib'de kimyasal silah kullandığına ikna eden kanıtların ne olduğuna dair açıklama beklediklerini söyledi.

Konaşenkov, "Saldırıda eğitim merkezi, depo, kantin, tamirat için hangarlarda bulunan 6 Mig-23 uçağı ve radar sistemi vuruldu. Pist, taksi yolları ve park halindeki uçaklar zarar görmedi." ifadelerini kullandı. 

ABD'nin askeri üssü vurma planlarını daha önceden yaptığını öne süren Konaşenkov, rejime ait altyapıların korunması amacıyla Suriye'nin hava savunma sistemini güçlendirmesine yardım edeceklerini söyledi. 

RUSYA DA DAEŞ'İ GEMİDEN ATILAN FÜZELERLE VURMUŞTU

Daha öncede Rusya Amiral Kuznetsov gemisinden havalanan bombardıman uçaklarıyla İdlib ve Humus kentlerindeki Nusra Cephesi'ne ait hedefleri vurmuştu. Savunma Bakanı Şoygu, "Amiral Kuznetsov Rus donanma tarihinde ilk kez savaş eylemlerine katıldı" dedi.

Rusya’dan ‘dalga geçer gibi’ açıklama - Resim : 1

Seçiniz...