Rusya'dan YPG'ye uyarı: TSK ile teke tek kalacaksınız

Rusya'dan YPG'ye uyarı: TSK ile teke tek kalacaksınız
Güncelleme:

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ile Türkiye'nin Soçi mutabakatıyla ilgili terör örgütü YPG'yi bir kez daha uyardı. Peskov, ''Çekilmezlerse, TSK'yla teke tek kalacaklar'' dedi.

Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya ile Türkiye'nin 22 Ekim'de Soçi'de vardıkları mutabakatla ilgili açıklamalarda bulundu. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Kürt güçler, Suriye-Türkiye sınırının Suriye tarafından çekilmemeleri halinde, TSK'yla teke tek kalacaklar, onları ayırmayacağız!" dedi.

Peskov, Suriye-Türkiye sınırının Suriye tarafındaki 'Kürt güçlerin konuşlu oldukları yerlerden çekilip ülkenin derinliklerine doğru ilerlemesi hususunda itinalı bir çalışma yürütülmekte olduğunu belirtti. Ancak söz konusu sürecin ilk aşamalarında birtakım pürüzler yaşanabileceğini de kaydetti.

"EĞER MUTABAKATA UYMAZLARSA..."
Peskov, "Kürtlerin temsilcileri ile birtakım temaslar sürdürülüyor, biliyorsunuz ki (Kürt güçler tarafından) varılmış olan mutabakatı destekledikleri ve buna uymaya niyetli olduklarına dair bir açıklama yapıldı" diye devam etti.

Bunun yanında Kremlin Sözcüsü, "Kürt güçlerin Suriye'nin kuzey kesimlerinden ayrılmamaları halinde bu bölgelerde onlarla (Türk güçlerin) arasında Suriye sınır muhafızları ve bizim askeri polisimiz durmayacak" dedi.

Peskov, "O zaman da maalesef söz konusu Kürt birlikleri Türk Silahlı Kuvvetleri ile teke tek kalacaklar" uyarısında bulundu.

Etiketler ypg peskov kremlin