Rusya'yı bu yazı bile durdurmadı! Bomba yağdırdılar

Rusya'yı bu yazı bile durdurmadı! Bomba yağdırdılar
Güncelleme:

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgali devam ederken, Rus güçleri bahçesinde büyük harflerle Rusça "çocuklar" yazan ve yüzlerce sivilin sığındığı tiyatro binasını hedef alarak vurdu.

Rusya'nın Ukrayna'ya olan işgali devam ediyor. Rus kuvvetlerinin etrafını sardığı Mariupol'de yüzlerce sivilin barındığı tiyatro, yüzme havuzu kompleksini vurdu. Ukraynalı siviller, tiyatro binasında çocukların olduğunu ve bu sivil hedefin vurulmaması gerektiğini Rus güçlerine duyurmak için Rusça 'Çocuklar' yazmıştı. Ancak bu çaba yeterli olmadı ve Rus kuvvetleri tiyatro binasını vurdu.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, çatışmalarda evleri yıkılan yüzlerce sivilin yaşadığı, hava saldırısındaki binanın merkezinin paramparça edildiği belirtildi. Çok sayıda kişinin enkaz altında gömülü olduğu belirtilirken, ölen ya da yaralanan sayısında henüz açıklama yapılmadı.

RUSÇA "ÇOCUKLAR" YAZDILAR AMA ÇARE OLMADI

Maxar'ın paylaştığı uydu görüntülerinde, sığınak olarak kullanılan binanın önündeki ve arkasındaki kaldırımda, beyaz büyük harflerle Rusça "ÇOCUKLAR" yazıldığı görüldü. Ukraynalı siviller, binada çocukların olduğunu ve bu sivil hedefin vurulmaması gerektiğini Rus güçlerine duyurmak istemişti. Ancak bu çaba yeterli olmadı.

 Guardian'da yer alan habere göre, Donetsk Bölge İdaresi başkanı Pavlo Kyrylenko, hamile kadın ve çocukların havuza sığındığını belirterek, saldırıyı "tam bir terörizm" olarak nitelendirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, saldırıya ilişkin "kalbimiz kırık" diyerek, şehrin kuşatmasını İkinci Dünya Savaşı'ndaki Leningrad kuşatmasına benzetti.