Saldırgan zannedip linç ettiler !

Saldırgan zannedip linç ettiler !
Güncelleme:

İsrail'de saldırgan zannedilerek polis tarafından vurulduktan sonra linç edilen Eritreli göçmen hayatını kaybetti.

İsrail'in güneyindeki Beerşeba şehrinde düzenlenen silahlı saldırıda, polis tarafından "saldırgan zannedilerek vurulduktan sonra çevredekiler tarafından linç edilen" Eritreli sığınmacı hayatını kaybetti.

İsrail'in güneyindeki Beerşeba şehrindeki bir otobüs terminalinde dün akşam düzenlenen silahlı saldırıda bir İsrailli asker öldürülmüş, 10 kişi de yaralanmıştı.

Muhand el Okabi adlı silahlı kişinin polis tarafından vurularak öldürüldüğü olayda, Eritreli sığınmacı da saldırgan zannedilerek vurulmuştu.
 
Polis tarafından vurularak yaralanan Eritreli, daha sonra çevredekilerce öldüresiye dövülmüştü.  

Suçsuz yere vurulan ve acımasızca dövülen Eritreli'den kötü haber ise bugün geldi. 26 yaşındaki Eritreli, hastanede verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. 

ÖNCE İKİ SALDIRGAN DEDİLER

Polisin Eritreli sığınmacının öldürülmesiyle ilgili soruşturma başlattığı açıklandı. Asıl saldırganın, İsrail'in güneyindeki Negev bölgesinde yer alan Hura kasabasında yaşayan İsrail vatandaşı bir Filistinli bedevi olduğu belirtildi. 

Resmi verilere göre İsrail'de 45 bin yasa dışı göçmen bulunuyor. Söz konusu göçmenlerin yaklaşık üçte ikisi Eritreli.

İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld ilk yaptığı açıklamada, saldırının iki kişi tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, "Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden biri vurularak öldürüldü, diğeri yaralı olarak ele geçirildi" ifadelerini kullanmıştı. Rosenfeld daha sonra yaptığı açıklamada ise saldırının bir kişi tarafından gerçekleştirdiğini bildirmiş ancak konuyla ilgili daha fazla detay vermemişti.

BU AY BAŞINDAN İTİBAREN 44 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail'in, Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişlerini kısmen ya da tamamen engellemesi ve Yahudileri Harem-i Şerif'in avlusuna alması nedeniyle İsrail ve işgal altındaki Filistin topraklarında yaşanan gerginlik son günlerde arttı. Bu son olayla birlikte ay başından bu yana öldürülen Filistinlilerin sayısı 11'i çocuk 44'e yükselirken, olaylarda 8 de İsrail vatandaşı hayatını kaybetti.

Mescid-i Aksa'nın da içinde bulunduğu Doğu Kudüs ile Batı Şeria, 1967'den beri İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki Yahudi yerleşim yerlerinin tamamı illegal kabul ediliyor.