Saldırıdan 3 ay önce İstanbul'a gelmiş !

Saldırıdan 3 ay önce İstanbul'a gelmiş !
Güncelleme:

Fransa’da hızlı trende katliam yapmak isterken saldırgan meğer 3 ay önce İstanbul’daymış..

Amsterdam-Paris seferini yapan hızlı trende yaşanan silahlı saldırının zanlısı 26 yaşındaki Ayob El Kazzani’nin İstanbul bağlantısı ortaya çıktı. Fransız polisi, Fas vatandaşı olan Kazzani’nin ilk olarak İspanyol polisi tarafından takibe alındığını; zanlının Fransa’ya geçme ihtimali üzerine Fransız polisine bilgi verildiğini, zanlı hakkında ülkede “S” tipi fişleme (ulusal güvenliği tehdit) hazırlanmış olduğunu belirtti. Yetkililer, Kazzani’nin 10 Mayıs 2015’te Germanwings havayolu şirketi ile Berlin üzerinden İstanbul’a geldiğini söyleyerek, zanlının Türkiye üzerinden Suriye’ye gidip gitmediğinin Türk Emniyet yetkililerine sorulduğu bilgisini verdi. 

Nasıl seyahat edebildi?
 
İngiliz Daily Mail gazetesi ise Faslı teröristin Türkiye’de IŞİD militanları tarafından eğitildikten sonra IŞİD saflarında Suriye’de savaştığını yazdı. Gazete IŞİD’in ses getirecek bir eyleme imza atması için Kazzani’yi daha sonra Avrupa’ya geri gönderdiği iddia edildi. Suriye’de savaşan ve iki ülkenin istihbarat teşkilatları tarafından listeye alınan bu kişinin nasıl özgürce seyahat ederek Avrupa’nın kalbine ulaştığı büyük merak konusu oldu. Belçika istihbarat servisi tarafından da takip edilen saldırganın, Ocak ayında Belçika’nın Verviers kentinde gözaltına alınan radikal İslamcı grupla bağlantılı olduğu düşünülüyor.
 
Amerikalı yolcuların müdahale ederek etkisiz hale getirdiği 26 yaşındaki Faslı saldırgan, silahını vagonda önünde yürümesini söylediği bir mürettebata yöneltmişti. Saldırganın Kalaşnikof tipi tüfek, tabanca ve bıçak taşıdığı bildiriliyor.
 
İki Başkan’dan kutlama
 
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Amsterdam-Paris seferini yapan hızlı trendeki ağır silahlı bir saldırganı etkisiz hale getiren üç Amerikalı yolcuya “kahramanlıkları” nedeniyle teşekkür etti. ABD Başkanı Barack Obama da Amerikalı yolcuların kahramanca davranarak belki de çok daha kötü bir trajediyi önlediğini söyledi. Saldırganın gözaltına alındığı Arras kentinde üç Amerikalı ile onlara yardımcı olan bir İngiliz yolcu belediye tarafından “cesaret madalyasına” layık görüldü.