Savaş ilanı gibi açıklama !

Savaş ilanı gibi açıklama !
Güncelleme:

ABD Başkanı Trump, füze denemesi yapan Kuzey Kore hakkında çok sert açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, son füze denemesiyle dünyayı ayağa kaldıran Kuzey Kore için savaş ilanı gibi bir açıklama yaptı. Son zamanlardaki söylemlerinde Pyongyang'a karşı 'barışçıl' yaklaştıklarını söyleyen Trump, 'artık Kuzey Kore için bütün seçenekler masada' dedi. Kuzey Kore'nin attığı balistik füze Japonya'nın üzerinden geçerek denize düşmüştü.

ABD Başkanı Donald Trump Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile Kuzey Kore'nin füze hamlesinin ardından 45 dakika süren bir telefon görüşmesi yapmıştı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada o görüşmenin ayrıntıları paylaşıldı.

Trump, "ABD ve Japonya olarak Kuzey Kore'nin bölgeye ve dünyadaki diğer ülklere doğrudan tehdit oluşturduğu konusunda hem fikiriz" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump yeni bir füze denemesi yapan Kuzey Kore için bütün seçeneklerin masada olduğunu söyledi. 

Kuzey Kore özellikle ABD ile savaş eşiğine geldiği füze denemelerine bir süredir devam ediyor. Ancak ilk kez son gönderdiği  balistik  füze Japonya'nın üzerinden geçti. 

Aslında Kuzey Kore ve Japonya arasındaki macera biraz daha eskiye dayanıyor. 1998 yılında ve 2009 yılında Kuzey Kore'nin fırlattığı roketler Japonya'nın üzerinden geçmişti. Ancak Pyongyang yönetimi  bunların silah olmadığını uydu fırlatmak için gönderilen roketler olduğunu açıklamıştı. 

BBC  Kuzey Kore'nin Japonya'nın üzerinden geçerek fırlattığı son nesnenin nükleer savaş başlığı taşıma kapasitesine sahip bir füze olduğunu belirtiyor.

Japonya'nın Hokkaido Adası üstünden geen füze herhangi bir zarara yol açmadı. Japonya füzeyi imha etmek için bir eylemde de bulunmadı. 

Ancak füze büyük bir panik yarattı. Hükümet rafaından insanlara Kuzey Kore saldırısına ilişkin cep telefonlarına uyarı mesajları gönderildi. Mesajlarda halka dışarı çıkmamaları uyarısı yapıldı.  Adada acil durum sirenleri de devreye girdi.

Japonya, olası bir tehlike durumuna karşı  Yokota Hava Üssü'nde tatbikatlara başladı. 

Milliyet