Seks partisi davası sonuçlandı

Seks partisi davası sonuçlandı
Güncelleme:

IMF eski Başkanı'nın seks partilerine fahişe bulmakla suçlandığı dava sonuçlandı.

IMF eski Başkanı Dominique Strauss-Kahn, seks partileri için fahişe bulmakla suçlandığı davada beraat etti.

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) eski Başkanı Dominique Strauss-Kahn seks partileri için fahişe bulmakla suçlandığı davada beraat etti. Strauss-Kahn, Fransa'da yapılan mahkemede 13 kişiyle birlikte "muhabbet tellallığını teşvik etmek ve fuhuş çetesine ortak olmak" suçlamasıyla yargılanıyordu. Ancak Lille kentinde görülen davada savcı delillerin yetersiz olduğunu kabul etti.

66 yaşındaki Strauss-Kahn seks partilerine katıldığını kabul etmiş, ancak kadınlara paraödendiğini bilmediğini söylemişti. Savcı Frederic Fevre kapanış konuşmasında, "burada ceza yasasına tabiyiz, ahlak yasalarına değil" dedi.

OTEL ÇALIŞANI ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

Dava sırasında ifade veren bazı seks işçileri Strauss-Kahn'ın seks partilerindeki sert davranışlarından bahsetmişler, Strauss-Kahn ise "sapkın hareketlerden yargılanmadığını" söylemişti.

Lille'deki beraat kararı ile dört yıldır Strauss-Kahn'a karşı açılan seks davaları sona ermiş oluyor. Strauss-Kahn, 2011'de kaldığı bir otelde çalışan bir görevliye tecavüz girişiminde bulunmakla suçlanmış, ancak hakkındaki suçlama 2012 yılında düşürülmüştü. Daha sonra da hakkında çeşitli iddialar ortaya atıldı.

Dominique Strauss-Kahn, bu olaylar üzerine Uluslararası Para Fonu başkanlığından istifa etmek ve Fransa Cumhurbaşkanı olmak yolundaki hayallerine veda etmek zorunda kaldı.