Seri katilin bir kurbanıu daha bulundu

Seri katilin bir kurbanıu daha bulundu
Güncelleme:

İlk kurbanı Nisan ayında bulunan Güney Kıbrıs'taki seri katilin 4'üncü kurbanı da bir göle bavul içerisine atılmış şekilde bulundu.

Güney Kıbrıs’ın ilk seri katil vakasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında bu, bulunan dördüncü ceset. Güney Kıbrıslı Rum bir subayın, tümü yabancı kökenli 7 kadın ve kız çocuğunu öldürdüğünü itiraf etmesinin ardından, yetkililer, olayı en başından bu yana dikkatlice soruşturmamakla suçlanmıştı.

Güney Kıbrıs polisi BBC’ye, Mitsero köyü yakınlarındaki suni gölde Pazar günü bulunan bavulun içinde bir kadın bedenine rastlandığını doğruladı. Göl, başkent Lefkoşa’nın yaklaşık 32 km batısında. 35 yaşındaki subay, kurbanlarından 3’ünün cesedini bavullara koyup zehirli göle attığını itiraf etmesinin ardından, polis bölgede inceleme başlatmıştı. Artık kullanılmayan bakır ve sülfür madenlerinin yığıldığı gölde bulunan kadın bedeni, polisin verdiği bilgiye göre tamamen çürümek üzereydi. Bu sebeple kadının kimliğini belirlemek için yapılan testler zaman alıyor.

İLK KURBAN NİSAN BAŞINDA BULUNDU

Seri katil vakası ilk olarak nisan ayının başında, Güney Kıbrıs’a çalışmaya giden 38 yaşındaki Filipinli Marry Rose Tiburcio’nun cesedinin, gölün yakınlarındaki mil birikintisinde bulunmasıyla ortaya çıktı. Cinayet soruşturması açıldı ve subay yakalandı. İkinci kadının cesedi de birkaç gün sonra aynı yerde bulundu. Onun da 28 yaşındaki Filipinli Palanas Lozano olduğunu sanılıyor.

2017’nin sonundan beri kayıp olan bir başka Filipinli kadın, 31 yaşındaki Maricar Valtez’i de aynı subayın öldürdüğünden şüphelenildi ancak subay inkar etti. Ancak bir süre sonra hem bu cinayeti, hem de son üç yılda dört kadın ve kız çocuğunu öldürdüğünü itiraf etti. Tutuklanmasının ardından, Pazar günü bulunan cesedin yerini de itiraf eden subayın kurbanlarından üçü henüz bulunmadı.

Pazar günü bulunan kadının Nepal ya da Hindistan’dan gelmiş olabileceği tahmin ediliyor. Marry Rose Tiburcio’nun 6 yaşındaki kızı, Romanyalı bir anne ve onun da kızının Eylül 2016’dan bu yana kayıp olduğu, seri katilin diğer 3 kurbanın bu kişiler olabileceği belirtildi.

 

BBC Türkçe