Silahlar karaborsaya düştü !

Silahlar karaborsaya düştü !
Güncelleme:

CIA ve Suudi Arabistan'ın muhaliflere gönderdiği silahların Ürdünlüler tarafından karaborsada satıldığı açıklandı.

New York Times gazetesi ve Al Jazeera televizyonu, ABD istihbarat örgütü CIA ve Suudi Arabistan'ın rejim karşıtlarına gönderdiği silahların Ürdünlü istihbaratçılar tarafından karaborsada satıldığını duyurdu. Hatta bu silahlar Ürdün'de iki Amerikalı'nın öldürüldüğü saldırıda kullanıldı.

The New York Times gazetesi ve Al Jazeera televizyonu, Suriyeli muhalifler için gönderilen silahların Ürdün'de karaborsaya düştüğünü aktarıyor.

Haberlerine ABD ve Ürdünlü kaynakları dayanak gösteren iki yayın kuruluşu, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ve Suudi arabistan'ın rejimle savaşan Suriyeli muhaliflere ulaştırılması için gönderdikleri silahların amacının dışında kullanıldığını ortaya koydu.
  
Habere göre, muhaliflerin eğitimi ve donatımında kullanılmak üzere Ürdün'e yollanan silahların bir kısmı, Ürdün istihbaratı çalışanları tarafından çalınarak karaborsada satıldı.

Bu silahlardan bazıları ise geçen yıl kasım ayında Ürdün'ün başkenti Amman'da, aralarında polis eğitim merkezinde görevli iki ABD'linin de olduğu beş kişinin öldürüldüğü saldırıda kullanıldı.

Milyonlarca doları lüks araçlara harcadılar

Haberde, Ürdün istihbaratı çalışanlarının bu silahların satışından elde ettikleri milyonlarca dolarla lüks araçlar, telefonlar ve elektronik eşyalar satın aldıkları yer aldı.

fft16_mf7255400.jpeg

Ürdün'de olayın duyulmasının ardından soruşturma açıldı ve bazı görevliler tutuklandı.

Muhaliflerin eğitilmesini ve silahlandırılmasını içeren 'Timber Sycamore' adlı programın 2013 yılında başladığı ve programa başta CIA ve Suudi Arabistan olmak üzere bazı Arap ülkelerinin istihbaratlarının da katıldığı belirtildi.

Haberlerde, programın IŞİD'le mücadele etmesi için bazı muhaliflerin eğitilip donatılmasını içeren programdan farklı olduğu da vurgulandı.