Skandal tasarıya ret oyu veren tek Alman vekil

Skandal tasarıya ret oyu veren tek Alman vekil
Güncelleme:

Alman Meclisi'nde sözde Ermeni soykırımı tasarısına sadece 1 Alman vekil ret oyu verdi.

Almanya'da Federal Meclis "Ermeni soykırımı" iddialarını tanıyan bir tasarıya onay verdi.

HAYIR DİYEN TEK KİŞİ BETTİNA KUDLA

1915 olaylarının "Soykırım" olarak tanınması tasarısı oy çokluğuyla kabul edildi. Oylamada 1 çekimser, 1 hayır oyu çıktı. Hayır oyu veren kişini Leipzig Milletvekili Bettina Kudla olduğu ortaya çıktı.

Parlamentoda yaşanan o an uluslararası haber ajanslarının objektiflerine yansıdı.

s_3633.jpg

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Milletvekili Bettina Kudla, Almanya dışındaki ülkelerde tarihi değerlendirmelerde bulunmanın Alman Meclisi'nin görevi  olmadığını belirtti. Mecliste yapılan oylamada neden ret oyu verdiği konusunda kişisel  internet sitesinden yazılı açıklama yapan Kudla, "Diğer ülkelerdeki olaylarla  ilgili tarihi değerlendirmelerde bulunmak, Alman Federal Meclisi'nin görevi  değildir. Tarihi olayların değerlendirilmesi söz konusu ülkelerin, bu durumda da  Türkiye Cumhuriyeti'nin sorumluluğundadır. Söz konusu karar tasarısı, anılan  soykırım değerlendirmelerine, örneğin tarihçileri kaynak göstermemektedir"  ifadelerini kullandı.

'NE GİBİ SONUÇLAR DOĞRUCAK'

Mecliste kabul edilen kararın ne gibi siyasi ve maddi sonuçlar  doğuracağının da bilinmediğini ifade eden Kudla, "Türkiye Cumhuriyeti ile olan ilişkiler bu kararla zedelenecektir. AB ile Türkiye arasındaki sığınmacılarla  ilgili anlaşmanın uygulanması da zora girecektir. Bu, ilticacılarla sığınmacılar  konusunda Avrupa'da ortak çözümlerin zor bulunması sebebiyle de üzücü bir durum.  Türkiye Cumhuriyeti ile sığınmacılar konusunda varılan anlaşmanın bozulması  durumunda büyük insani sorunların yanı sıra Almanya için daha da fazla masraf  ortaya çıkacaktır" görüşüne yer verdi.

ALMAN İMPARATORLUĞUNUN SORUMLULUĞU NE?

 Meclis kararında eski Alman İmparatorluğu'nun sorumluluğundan söz edildiğini ancak bu sorumluluğun nelerden ibaret olduğunun belirtilmediğini de  kaydeden Kudla, Alman meclisinin günümüzde de birçok katliamdan haberi olduğuna ancak Almanya'nın tüm çabalarına rağmen Suriye'deki katliamların durdurulamadığına dikkati çekti.