Somali'de korkunç saldırı: Milletvekilleri öldü

Somali'de korkunç saldırı: Milletvekilleri öldü

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir otele düzenlenen saldırıda, aralarında milletvekillerinin de bulunduğu 15 kişi öldü.

El Kaide bağlantılı Eş Şebab Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir otele bombalı araçla intihar saldırısı düzenledi. Saldırıda aralarında iki milletvekilinin de bulunduğu 15 kişi öldü, 20 kişi ise yaralandı.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Ambbasador Otel'de önce bomba yüklü araç infilak etti, ardından silahlı grup binaya baskın yaptı.

Reuters'a konuşan polis memuru Binbaşı İbrahim HASAN, "Milletvekilleri Muhammed Mahmud Curi ile Abdullah Cami otelde yaşıyorlardı. Saldırıda hayatlarını kaybettiler. Operasyon bitmek üzere. Şimdilik ölü sayısı 15, 20 kadar da yaralı var" dedi.

Milletvekillerinin bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının ardından binayı basan silahlı grup tarafından öldürüldüğü bildiriliyor.

Hasan ayrıca pek çok insanın kurtarıldığını, kurtarılanlar arasında rehin alınan bazı milletvekillerinin bulunduğunu aktardı.

Somali, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Salı günü Uganda'da başladığı Afrika turu kapsamında ziyaret edeceği ülkelerden biri.

Cihan