Somali’de Türk firmasının şantiyesine intihar saldırısı: 2'si Türk 5 ölü

Somali’de Türk firmasının şantiyesine intihar saldırısı: 2'si Türk 5 ölü
Güncelleme:

Somali'de yol yapım çalışması yapmakta olan bir Türk firmasına ait şantiyeye bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 2'si Türk 5 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi de yaralandı.

Güvenlik kaynakları, Somali'de yol yapım çalışması yapmakta olan bir Türk firmasına ait şantiyeye bomba yüklü motosikletle intihar saldırısı düzenlendiğini bildirdi. Saldırıda 2'si Türk vatandaşı 5 kişi hayatını kaybetti, 3'ü Türk 14 kişi de yaralandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saldırıya ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Bakan Koca, "Somali'de yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 2’ye yükseldi. Yaralanan 3’ü Türk 14 kişinin tedavisine Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Hastanemizde devam ediyoruz. Yaralı vatandaşlarımızın hayati tehlikesi bulunmuyor. Saldırıyı şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullandı.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Mogadişu-Afgoye yolunun inşaatını üstlenen ve Somali'nin kalkınmasına ve refahına katkıda bulunan bir Türk şirketi çalışanlarını hedef alan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, yaralananlara acil şifa diliyor, dost ve kardeş Somali Hükümeti ile Somali halkının yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz." ifadelerine yer verildi.

Seçiniz...