Sosyal medyayı sallayan ''Türk tokadı''

Sosyal medyayı sallayan ''Türk tokadı''
Güncelleme:

Hindistan'da bir kadının polisi tokatladığı video sosyal medyada olay oldu.

Yeni Delhi’de kitap tanıtımına alınmayan kadının polisi tokatladığı video sosyal medyayı salladı. Polis şikâyetçi oldu. Kadının Türk Büyükelçiliği görevlisi olduğu açıklandı

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de eski başbakan Manmohan Singh’in de katılımı ile gerçekleşen Kitap tanıtımında, bir kadının görevli polis memuruna Tokat atması ülkeyi karıştırdı. Polis, kadının kimliğinin peşine düşerken, sözkonusu kadının Türkiye vatandaşı olduğundan şüphelenildi.

Olaydan üç gün sonra ortaya çıkan video görüntülerinde, Yeni Delhi’de geçen hafta gerçekleşen kitap lansmanı için Hayvanları Koruma Derneği (WWF) oditoryumuna girmek isteyen kadın, adının listede olduğunu belirterek polislerden izin vermelerini istiyor. Ancak eski başbakan Singh’i korumakla görevli olan polisin yanıt vermemesi üzerine kadın sinirleniyor. İngilizce “İşini kaybedeceksin, sana söylüyorum. Sana tokat atacağım” diyen kadın, ardından polise vuruyor.Hindistan’da bir anda yayılan videoda, bir kişinin araya girdiği, ancak kadının özür dilemeyi reddettiği görülüyor.

hint-polisine-turk-tokadi--5848576.jpeg

Kimliği araştırılıyor
Olay hakkında ceza kanununun iki ayrı maddesine dayanarak resmen soruşturma açılırken, polis kadının kimliğini araştırmaya başladı. Müfettiş yardımcısı Om Prakash, polise yaptığı açıklamada kadının Türk olduğundan şüphelendiğini belirtti. Bunun üzerine üç polis memurundan oluşan bir ekip, Türkiye’nin Yeni Delhi Büyükelçiliği’ne ziyarette bulunarak etkinliğe davetli olan bir kadını sorguladı. Ancak Hindistan basınına göre, davete katılmadığı belirlenen kadın diplomatın videodaki kişi olduğuna dair bir açıklama yapılmadı.
Polisin, etkinliğe davetli olan 250 kişinin listesini alarak araştırmanın kapsamını genişlettiği aktarıldı.
 

Etiketler hint türk tokadı