Su üzerinde yürümeye çalıştı ama...

Su üzerinde yürümeye çalıştı ama...
Güncelleme:

ABD'de hazırladığı hamster çarkına benzer bir mekanizmayla ‘su üzerinde yürüyen’ Reza Baluchi isimli maraton koşucusu, karaya vurdu.

ABD’nin Florida eyaletinde hazırladığı balonla su yoluyla Atlas Okyanusu’ndaki Bermuda’ya gitmek isteyen Baluchi hedefine ulaşamadı.
Flagler County Şerif Bürosu cumartesi günü yaptığı açıklamada, bir geminin kıyıya vurduğu yönünde ihbar aldıklarını bildirdi. Olay yerine giden yetkililer, Baluchi ve “balonum” dediği mekanizmasıyla karşılaştı.

Baluchi, FOX 35 News’la yaptığı özel röportajda, para toplayıp bağış yapmak istediğini söyledi. “Amacım sadece evsizler için değil, aynı zamanda sahil güvenlik, polis ve itfaiye ekipleri için de para toplamak. Bu kişiler kamu hizmeti yapıyor, güvenliği sağlıyor ve başkalarına yardım ediyor” dedi.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre, “balonuyla” Florida’dan Bermuda’ya ya da New York’a gitmek istediğini söyleyen sporcu, “Yapmak istediğiniz her şeyi yapabileceğinizi size göstereceğim. Kimseyi dinlemeyin. Hayallerinizin peşinden koşun” ifadelerini kullandı.

Öte yandan bu, Baluchi’nin ilk denemesi değil. Zira 2014’te ve 2016’ta mekanizmayla seyahat etmeyi deneyen Baluchi, iki seferinde de sahil güvenlik tarafından kurtarılmıştı.

Independent Türkçe