Suudiler karar verdi !

Suudiler karar verdi !

Suudi Arabistan'da kadınların araba kullanmasına ilişkin yasağın kaldırılabileceği haberleri yalanlandı.

Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, ülkesinin, kadınların araba kullanmasına izin verilmesine hazır olmadığını savundu.

Veliaht Prens Salman, Suudi Arabistan'da kadınların araba kullanmasına yönelik yasağın kaldırılabileceği haberlerini reddetti.

"Toplum kadınların araba kullanmasına henüz ikna olmuş değil. Bunun Suudi halkının vereceği bir karar olduğunu söylüyoruz" diyen Salman'a göre, kadınların araba kullanıp kullanmaması, 'dini olmaktan ziyade toplumun bir şeyleri kabul edip etmemesiyle bağlantılı bir mesele.'

Suudi Arabistan, kadınların araba kullanmasının yasak olduğu tek ülke. Ülkede kadınların araba kullanmasını yasaklayan bir yasa olmasa da, ehliyet alamamaları kadınların araba kullanmasını 'yasadışı' hale getiriyor. Bu nedenle Suudi Arabistan'da kadınlar, araba kullandıkları için gözaltına alınıp yargılanabiliyor.

Arap Baharı olarak tanımlanan ayaklanmaların ardından 2011'de Suudi kadınların araba kullanırken çektikleri videoları paylaştıkları bir kampanya başlatmıştı. Ancak bu hareket Suudi hükümeti tarafından hemen bastırıldı. Benzer bir girişim 2013'te de başlatılsa da, bu protestoların da uzun sürmesine izin verilmedi.