Taliban'ın askeri uçağı düşürmesinin ardından ABD'den ilk açıklama

Taliban'ın askeri uçağı düşürmesinin ardından ABD'den ilk açıklama
Güncelleme:

ABD, Taliban'ın ABD askeri uçağını düşürdüğünü iddia etmesinin ardından açıklama yaptı. Düşen uçağın küçük bir Amerikan askeri uçağı olduğunu belirtti.

Afgan medyası, Gazni Vilayeti'ne bağlı Deh Yak ilçesine düşen uçağın Bombardier Global Express tipi bir jet olduğunu, uçağın büyük bir bölümünün kaza sonrası yandığını duyurdu. Taliban ise ABD'li askeri personeli taşıyan uçağı kendilerinin düşürdüğünü öne sürdü. ABD'den konuyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Açıklamada "Düşen uçak küçük bir Amerikan askeri uçağıydı" denildi.

Yerel medya, ekiplerin bölgede çalışmasının sürdüğünü; kazada hayatını kaybeden ya da yaralananlar hakkında her hangi bir bilgi paylaşılmadığını, jetin ait olduğu firmanın da henüz açıklanmadığını duyurdu.

Uçağın Taliban militanlarının yoğunlukta olduğu bölgeye düştüğü belirtilirken; bazı yerel medya siteleri uçağın Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri'ne (USAF) ait olabileceğinin değerlendirildiğini duyurdu.

Taliban ise uçağı kendilerinin düşürdüğünü, uçakta ABD'li üst düzey yetkililerin olduğunu ve kurtulan olmadığını iddia etti.

ABD'DEN İLK AÇIKLAMA

Taliban'ın ABD askeri uçağını düşürdüğü yönündeki iddialara ilişkin ABD'den yapılan ilk açıklamada, "Düşen uçak küçük bir Amerikan askeri uçağıydı" denildi.

ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR

Gazne Emniyet Müdürü Ahmad Halid Vardak uçağın Ariana Havayolları'na ait olduğunu açıklamıştı.

Ancak Ariana Havayolları'nın CEO vekili Mirwais Mirzakwal, Afgan yetkililerinin uçağın düştüğüne yönelik açıklamalarını yalanladı.

Mirzakwal "Bir uçak kazası yaşandı ancak bu Ariana Havayolları'na ait bir uçak değil. Ariana bugün iki uçuş düzenledi. Birisi Herat'dan Kabil'e diğeri de Herat'dan Delhi'ye. Ancak iki uçak da güvende" dedi

Seçiniz...