Tel Abyad'da bombalı saldırı: Çok sayıda ölü var

Güncelleme:

Barış Pınarı Harekatı bölgesindeki Tel Abyad’da pazar yerine düzenlenen bombalı terör saldırısında 13 sivil hayatını kaybetti, 20 civarında sivil de yaralandı.

Terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Tel Abyad ilçe merkezinde, pazar yerine bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Patlamada, aralarında çocukların da olduğu 13 sivil hayatını kaybetti, 20 civarında sivil de yaralandı.

Yaralılar Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki hastanelere kaldırılırken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Tel Abyad'da bombalı saldırı: Çok sayıda ölü var - Resim : 1

Bölgeye intikal eden Suriye Milli Ordusu (SMO) askerleri, saldırıların terör örgütü YPG/PKK tarafından düzenlendiği ihtimali üzerinde duruyor.

Tel Abyad'da bombalı saldırı: Çok sayıda ölü var - Resim : 2

MSB: 13 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:
"Telabyad merkezinde herşeyin güzelleştiği, normalleştiği bir ortamda, buna tahammül edemeyen PKK / YPG’li alçaklar tarafından Telabyad merkezinde masum insanların alışveriş yaptığı pazar yerinde, bir bombalı aracın patlatılması sonucunda ilk verilere göre 13 sivil hayatını kaybetmiş, 20 civarında sivil yaralanmıştır.

Barış Pınarı Harekâtı neticesinde evlerine ve topraklarına geri dönebilen Tel Abyadlı masum sivillere yönelik bombalı terör saldırısı yapan eli kanlı PKK/YPG’li teröristlerin bu insanlık dışı saldırısını en sert şekilde kınıyoruz!"

KALIN'DAN TERÖRLE MÜCADELE MESAJI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Tel Abyad’da pazar yerine yapılan ve sivilleri hedef alan saldırıda 13 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı. Bu saldırı, YPG terör örgütünün gerçek ve kanlı yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur.Türkiye, terörün her türüne karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" açıklamasında bulundu.

Tel Abyad'da bombalı saldırı: Çok sayıda ölü var - Resim : 3

Terör örgütü YPG/PKK, örgütün Barış Pınarı Harekatı bölgesinden çekilmesine ilişkin Türkiye ile ABD arasında 17 Ekim'de varılan mutabakata rağmen, Tel Abyad ve Rasulayn ilçeleri ile çevrelerinde saldırılarını sürdürüyor.

YPK/PKK, Tel Abyad ve Rasulayn'da çok sayıda bombalı araç saldırısı düzenlemişti.

Akçakale ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Tel Abyad ilçesi 13 Ekim'de YPG/PKK'lı teröristlerden kurtarılmıştı.

Seçiniz...