Televizyon kanalını ele geçirdiler !

Televizyon kanalını ele geçirdiler !

Libya'da silahlı kişiler bir televizyon kanalını ele geçirdi.

Libya'da silahlı bir grubun En-Neba isimli bir televizyon kanalını bastı ve kanalın ele geçirdi. Yayın akışını durduran silahlı grup son dakika bilgisi olarak tüm ülkeye kanala el koyduklarını duyurdu.

Trablus hükümeti yanlısı yayın yaptığı belirtilen Neba televizyon  kanalı çalışanlarından alınan bilgiye göre, Er-Reda en-Nevasi isimli birliğe  bağlı silahlı bir grup kanalı bastı.

Silahlı kişilerin "Trablus'un evlatları ve devrimcileri fitne ve  provokasyon kanalı olan Neba'nın yayınını durdurdu. Kanalda tekrar çalışacak  olanlar, devrimcilerin sorgulamasıyla karşılaşacak." ifadelerini son dakika  haberi olarak ekrana koydurduğu kaydedildi.

KANAL ÇALIŞANLARINI ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ

Baskın yapan kişilerin liderinin kanal çalışanlarını haber odasında  topladığı ve kanalda çalışmaya devam etmeleri halinde ölümle tehdit ettiği  belirtildi.  

Çalışanların can kaybı ve yaralanma olmadan kanaldan ayrıldığı  öğrenildi.

Söz konusu gelişmeden kısa bir süre önce kanalda Libya Trablus  Başbakanı Halife El-GuveylBirleşmiş Milletler tarafından desteklenen Ulusal  Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz Sirac'ın kentten ayrılmasını istediği  yazılı açıklama yayımlanmıştı.

Sirac'ın da bulunduğu Başkanlık Konseyi üyelerinin, Tunus'tan deniz  yoluyla başkent Trablus'a geldiği belirtilmişti. UMH Başkanlık Konseyi yazılı  açıklama yayımlayarak, Trablus merkezli hükümetin hava yoluyla ülkeye girmelerini  engellediğini kaydetmişti ancak Guveyl bu iddiayı yalanlamıştı.

UMH'nin uluslararası toplum tarafından desteklenen güvenoyu almadan  görevine başlaması planı, Libya'da iki rakip yönetim olan Trablus ve Tobruk  merkezli yönetim tarafından olumlu karşılanmamıştı.

Siyasi rekabetin yanında silahlı çatışmaların da devam ettiği  Libya'da, istikrarın temini için Birleşmiş Milletler öncülüğünde başlatılan barış  görüşmeleri sonucu Trablus ve Tobruk merkezli iki hükümet 17 Aralık 2015'te  Fas'ın Suheyrat kentinde Libya Siyasi Anlaşması'nı imzalamıştı. Anlaşma gereğince  Fayiz es-Sirac önderliğinde kurulan Ulusal Mutabakat Hükümeti, Tobruk Meclisi  tarafından veto edilmiş ve güvenoyu alamamıştı. Son olarak 14 Mart'ta Ulusal  Mutabakat Hükümeti için yapılan yedinci güvenoyu görüşmelerinden de sonuç  çıkmamıştı.