Terör seviciler iş başında! Tarihi binaya bebek katilinin resmi yansıtıldı

Terör seviciler iş başında! Tarihi binaya bebek katilinin resmi yansıtıldı
Güncelleme:

Türkiye'nin NATO üyeliğine şiddetle karşı çıktığı İsveç'ten bir kez daha skandal görüntüler geldi. Başkent Stockholm'de belediye binasına eli kanlı terör örgütü PKK'ya ait sembollerle, örgütün bebek katili elebaşısı Öcalan'ın resmi yansıtıldı.

NATO'ya üye olmak için başvuruda bulunan İsveç hükümeti, Türkiye'nin güvenlik endişelerini çözme konusunda diyalog halinde olduklarını belirtmesine rağmen henüz somut bir adım atmadı. Hal böyleyken, ülkede barınan terör örgütü destekçileri ise PKK propagandası yapmaya devam ediyor.

İsveç'in başkenti Stockholm'de 14 Haziran'da düzenlenen etkinlikte terör örgütü PKK propagandası yapıldı. Stockholm belediye binasına ve kentin sembollerinden biri olan Avicii Arena'ya projeksiyonlarla terör örgütü simgeleyen semboller ve terörist başı Öcalan'ın posteri yansıtıldı.

Geçtiğimiz günlerde Stockhom'deki Norra Bantorget Meydanı'nda toplanan bir grup terör örgütü yandaşı, İsveç'in Türkiye'ye silah ambargosu uygulaması talebiyle gösteri düzenlemişti. Gösteride örgütü simgeleyen pankartlar ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleri açılmıştı.

Türkiye neden İsveç ve Finlandiya'nın üyeliklerine karşı çıkıyor?

Türkiye, 1952'den bu yana üye olduğu NATO'nun açık kapı politikasını destekleyen bir tutum izledi. Soğuk Savaş sonrası dönemde 1999 ve 2004'de eski Sovyet bloku ülkelerinin ittifaka katılmasını da destekledi. İsveç ve Finlandiya'nın katılımına itirazının nedeni ise bu iki İskandinav ülkesinin, "Türkiye'nin terörle mücadelesine destek vermemesi" ve hatta PKK'nın Suriye uzantısı olan YPG'ye destek vermeleri. Ankara, hem İsveç hem de Finlandiya'nın PKK üyelerine ev sahipliği yaptığını her defasında dile getiriyor. Özellikle İsveç'in YPG'ye askeri ekipman ve mali destek sağladığını söyleyerek rahatsızlığını ifade eden Türkiye, bu ülkeden yargılamak için talep ettiği 21, Finlandiya'dan talep ettiği 12 kişinin iade edilmesini istiyor.