Tika'dan Atatürk'ün Yaptırdığı Kabil Askeri Lisesi Ve Afganistan Kara Harp Okuluna Türkçe Derslik Ve Laboratuvar Desteği

Tika'dan Atatürk'ün Yaptırdığı Kabil Askeri Lisesi Ve Afganistan Kara Harp Okuluna Türkçe Derslik Ve Laboratuvar Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam 1 günlük resmi ziyaret çerçevesinde Afganistan'daydı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam 1 günlük resmi ziyaret çerçevesinde Afganistan'daydı. Başkan Çam Afganistan TİKA Koordinatörü Süleyman Şahin ve Özbekistan TİKA Koordinatörü Dr. Süleyman Kızıltoprak ile birlikte bir dizi açılış ve temel atma törenine katıldı. 450 Afgan öğretmene kapasite geliştirme programı çerçevesinde sertifikalarını verdi.

TİKA Başkanı Çam Türk Silahlı Kuvvetlerinin NATO kapsamında Eğitim ve Danışmanlık hizmeti verdiği, Atatürk'ün yaptırdığı Kabil Askeri Lisesi ve 2015 yılında faaliyete geçen Afganistan Kara Harp Okulu Komutanlığında TİKA desteği ile yapılan lojman binası ve Kimya, Fizik ve Biyoloji laboratuvarları ve Türkçe sınıfını hizmete açtı. Açılışa TİKA Başkanı Serdar Çam, Afganistan'daki Türk Gücü Komutanı Mehmet Cahit Bakır, TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin, Afganistan'da bulunan Türk gücü komutanları, Afgan yetkililer ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Afganistan Kara Harp Okulu Komutanlığında düzenlenen törende konuşan TİKA başkanı Dr. Serdar Çam, Afganistan'ın içinde bulunduğu zor dönemden kısa süre içinde çıkacağına inançlarının tam olduğunu ve desteklerinin süreceğini ifade ederek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin eğitim ve desteğini alan Afgan ordusunun Adalet ve güven için mücadele eden deneyimli TSK personelinden destek almasının kendileri içinde gurur verici olduğunu ifade etti.

Serdar Çam ve beraberindeki heyet açılışlar ardından Kabil'de TSK liderliğindeki NATO Kabil Kuvvet komutanlığının bulunduğu askeri havaalanında TİKA tarafından yaptırılan 500 kişilik caminin temelini attı. Osmanlı mimarisi ile yapılacak cami 2 milyon dolara mal olacak. NATO Kabil karargahı bünyesinde başta Türk ve Afgan, 2000'e yakın Müslüman personel bulunuyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

TİKA başkanı karşılama

Sertifika Töreni

Açılış törenleri

Boks maçı gösterisi

Afganistan Kara Harp Okulu tören

Dr.Serdar Çam Konuşması

Ağaç dikimi

Kabil Askeri Lisesi Tümgeneral Cahit Bakır kurdela kesmesi

Kabil Askeri Lise Türkçe Laboratuvar detaylar

Serdar Çam Karşılama detayları

NATO karargahı Camiinin projesi

Camii temel atma töreni