Topraktan servet fışkırdı! Değerine paha biçilemiyor

Topraktan servet fışkırdı! Değerine paha biçilemiyor
Güncelleme:

Almanya'da gönüllü olarak kazı çalışmalarına katılan Marjanko Pilekic, müthiş bir keşfe imza attı. Toprağı kazarken 2 bin yıl önceye ait olduğunu tahmin edilen çok sayıda altın bulan Pilekic, sevinçten havalara uçtu. Gün yüzüne çıkarılan altınların değerine ise paha biçilemiyor.

Almanya'da gönüllü olarak kazı ve arkeoloji faaliyetleri yürüten Marjanko Pilekic isimli bilim insanı, Brandenburg şehrinde gerçekleştirdiği çalışmalar sırasında çok önemli bir keşfe imza attı.

BULDUĞU ALTINLAR 2 BİN YILLIK
Toprağı kazmaya başladıktan bir süre sonra gördüğü manzara karşısında büyük bir sevinç yaşayan Pilekic, geçmişi 2 bin yıl önceye kadar dayandığı tahmin edilen 41 adet altın kupa buldu.

DEĞERİNE PAHA BİÇİLEMİYOR
Pilekic, altınları topraktan çıkardıktan sonra yetkililerle iletişime geçti. Tarihi eser niteliğinde olan altınların maddi değerinin çok büyük olduğu ancak henüz altınlara değer biçilemediği bilgisi verildi.

Topraktan servet fışkırdı! Değerine paha biçilemiyor - Resim : 1

ALMAN İNANCINA GÖRE TASARLANDI
Diğer yandan kupaların, Alman inancına göre tasarlandığı öğrenildi. Buna göre Almanya'da gökkuşağının yere değdiği yerde kupa görünümlü bir şeklin oluştuğuna inanılıyor. Altınlar da bu şekli tasvir ediyor.

GÖKYÜZÜDEN DÜŞTÜĞÜNE İNANIYORLAR
Marjanko Pilekic'in altınları, sahibinden kazı için izin aldığı bir arazide bulduğu aktarıldı. Önce 10 altın bulan gönüllü arkeolog, daha sonra kazıya devam ederek 31 altın daha buldu.

Topraktan servet fışkırdı! Değerine paha biçilemiyor - Resim : 2