Trenin içinde kendisini yaktı !

Trenin içinde kendisini yaktı !
Güncelleme:

Japon yolcu, saatte 300 kilometre hıza çıkan trenin içinde kendini yaktı.

Japonya'da, içinde yaklaşık bin kişinin bulunduğu hızlı trende bir yolcu kendisini yakarak intihar etti. Trende çıkan yangın sonucu bir kadın ölürken, 26 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

Olay, başkent Tokyo'dan Osaka'ya doğru hareket eden Nozomi isimli hızlı trende yerel saatle 11.30 sıralarında meydana geldi.

İtfaiye departmanından yapılan açıklamada, "Bize, trendeki tuvaletin yanında yangın çıktığı ve iki kişinin kalbinin durduğu haberi geldi." denildi. Tokyo'nun 80 kilometre batısında yaşanan olayda intihar eden kişi ile trende çıkan yangından etkilenen bir kadının hayatını kaybettiği, 26 kişinin ise yaralandığı ifade edildi.

Öte yandan olayla ilgili Başbakan Shinzo Abe'nin, çalışma masası oluşturma emri verdiği bildirildi. Hızlı trende bin yolcu bulunduğu, polisin olayla ilgili soruşturmayı sürdürdüğü ifade edildi.

Süper hızlı ve efektif Shinkansen hızlı trenleri Japonya'nın tüm önemli noktalarını birleştiriyor. Yaklaşık yarım asırlık tarihi olan hızlı trenleri her gün yüz binlerce kişi kullanıyor.

Saatte 300 kilometre hıza çıkabilen trenle Tokyo Osaka arasındaki yol 2 saat 25 dakika sürüyor.