Trump'tan Kuzey Kore liderine zeytin dalı

Trump'tan Kuzey Kore liderine zeytin dalı

ABD'de başkan adayı Trump, seçimi kazanırsa Kuzey Kore ile görüşmek istediğini söyledi.

ABD'de Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, seçimi kazanması halinde Kuzey Kore ile müzakereleri tekrar başlatacağını duyurdu.

Trump, Pyongyang yönetiminin nükleer programını Kim Jong-un'la yüz yüze görüşmek istiyor. Cumhuriyetçi başkan adayı, "Onunla konuşmak isterim, onunla konuşmakta bir problem yok" dedi.

Milyarder işadamı Donald Trump, kampanya döneminde göçmen ve Müslüman karşıtlığıyla öne çıktı. Meksika sınırına duvar yapmak ve Müslümanları ABD'ye almamak gibi görüşleri dünya çapında günlerce tartışıldı.

Pyongyang cephesinde ise 36 yıl sonra ülkedeki ilk İşçi Partisi kongresini iki hafta önce yapan Kim Jong-un, son dönemde birçok füze denemesine imza attı ve Birleşmiş Milletlerle yeniden karşı karşıya geldi.

Özellikle nükleer program ve füze denemeleri nedeniyle Washington ve Pyongyang sık sık karşı karşıya geliyor. Kuzey Kore, Nisan ayı sonunda yaptığı açıklamada ABD'nin Güney Kore ile birlikte gerçekleştirdiği askeri tatbikatları durdurması halinde nükleer denemeleri askıya alacağını duyurmuştu.