Trump'ın kararını acil koduyla duyurdular

Trump'ın kararını acil koduyla duyurdular
Güncelleme:

Beyaz Saray, Başkan Trump'ın ABD'yi Paris İklim Anlaşmasından çekmeye hazırlandığını resmen açıkladı.

Beyaz Saray, Başkan Trump'ın ABD'yi Paris İklim Anlaşması'ndan çekmeye hazırlandığını resmen açıkladı. Uluslararası ajanslar, gelişmeyi 'acil' koduyla dünyaya geçti.

ABD, Paris İklim Anlaşması'ndan resmen ayrılmaya hazırlanıyor. Başkan Donald Trump'ın verdiği karar önce Amerikan medyasına yansıdı, ardından Reuters haber ajansı son dakika olarak dünyaya duyurdu.

Dakikalar sonra ise Beyaz Saray açıklaması geldi. Beyaz Saray, Trump'ın anlaşmadan çekilmesinin beklendiğini ilan etti.

Başkan Trump da Twitter hesabından kararını birkaç gün içinde resmen açıklayacağını yazdı.

Donald Trump, geçtiğimiz hafta İtalay2da gerçekleşen G7 liderler zirvesinde ABD’nin iklim anlaşmasına olan bağlılığını yinelemeyi reddetmişti.

Trump'ın kararını acil koduyla duyurdular - Resim : 1

ABD KARBONDİOKSİT EMİSYONUNDA DÜNYADA İKİNCİ SIRADA

ABD atmosfere en fazla karbondioksit emisyonu yapan ülkelerden biri , hatta Çin’den sonra ikini sırada yer alıyor.

ABD’nin iklim anlaşmasından çekilmesiyle diğer ülkeler arasındaki baskı da azalmış olacak.  Ancak Çin, Hindistan, Kanada ve Avrupa Birliği ABD’nin anlaşmadan çekilmesi durumunda bile iklim anlaşmasına bağlılıklarının devam edeceğini açıkladılar.

Suriye ve Nikaragua da anlaşmayı imzalamayan ülkeler.

ABD lideri Trump, Obama yönetiminin Aralık 2015'te Paris'te imzaladığı anlaşmayı başından beri eleştiriyordu. Söz konusu iklim değişikliğiyle mücadele planına, yaklaşık 200 ülke imza koymuştu.

Anlaşma, atmosfere gaz salımının yüzde 55'inden sorumlu olan en az 55 ülke tarafından imzalandıktan sonra artık uluslararası hukukun bir parçası oldu.

Yıllar süren tartışmaların ve başarısızlıkla sonuçlanan görüşmelerin ardından Birleşmiş Milletler'in (BM) bu anlaşmasını imzalayan ülkeler, 2100 yılına kadar küresel ısınmayı 2 derece ile sınırlandırmayı taahhüt ederken, artışı 1.5 derece ile sınırlandırmak için de çaba sarf etme sözü veriyor.

Başkan Trump, geçtiğimiz aylarda da selefi Barack Obama'nın hayata geçirdiği küresel ısınmayla mücadele düzenlemesini iptal etmişti. ABD dünyada atmosfere en fazla karbondioksit salınımı yapan ülkelerden biri.

Milliyet