Trump'tan tarihi imza: Mide bulandıran Epstein rezaletinin dosyaları kamuyoyuna açıklanacak

Trump'tan tarihi imza: Mide bulandıran Epstein rezaletinin dosyaları kamuyoyuna açıklanacak
Güncelleme:

ABD Başkanı Donald Trump, kız çocuklarına yönelik cinsel istismar şebekesi kurmakla suçlanan ve hapishanede ölü olarak bulunan milyarder Jeffrey Epstein’le ilgili belgelerin kamuoyunun erişimine açılmasını öngören yasa tasarısını imzaladığını açıkladı.

ABD Kongresi'nin kız çocuklarına yönelik cinsel istismar şebekesi kurmakla suçlanan ve hapishanede ölü olarak bulunan milyarder Jeffrey Epstein ile ilgili belgelerin kamuoyunun erişimine açılmasını öngören yasa tasarısını onaylamasının ardından, ABD Başkanı Donald Trump konuyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Kendisine ait Truth sosyal medya platformundan bir paylaşım yapan Trump, Epstein’in Demokratların yönetimi döneminde değil, 2019 yılında kendisinin ilk görev döneminde resmi olarak suçlandığını hatırlatarak, "Epstein hayatı boyunca Demokrat Partili oldu. Demokrat siyasetçilere binlerce dolar bağış yaptı" ifadelerini kullandı. Epstein’in Bill Clinton dahil önde gelen Demokrat siyasetçilerle yakın ilişki içinde olduğunu iddia eden Trump, "Demokratlar hakkındaki gerçekler ve onların Jeffrey Epstein ile bağlantıları yakında ortaya çıkabilir; çünkü Epstein dosyalarının yayımlanmasına ilişkin yasayı az önce imzaladım!" dedi. Epstein ile ilgili belgelerin kamuoyunun erişimine açılmasını öngören yasa tasarısının kendisinin isteği doğrultusunda ABD Kongresi’nin her iki kanadından da geçtiğini söyleyen Trump, "Adalet Bakanlığı, benim talimatımla yaklaşık 50 bin sayfalık belgeyi halihazırda Kongre'ye teslim etti" ifadelerini kullandı.

Trump Biden yönetimini ve Demokratları suçladı

Kendisinden önce görevde bulunan Joe Biden yönetiminin ise "Demokrat Epstein ile ilgili tek bir dosya ya da sayfa bile teslim etmediğini" ve "konu hakkında konuşmayı bile reddettiğini" vurgulayan Trump, "Demokratlar, Cumhuriyetçi Parti’den çok kendilerini etkileyen ‘Epstein’ meselesini, bizim muazzam başarılarımızı gölgelemek için kullandılar" iddiasında bulundu.

Biden’in 4 yıllık görevi süresince ABD’nin Demokratların ürettiği birçok "cadı avı" ve "aldatmaca" ile yıpratıldığını savunan Trump, "Bunların tamamı ülkemiz için son derece zararlı ve ayrıştırıcıydı; Cumhuriyetçilerin ve Trump yönetiminin yaptığı olağanüstü işleri gölgelemek ve dikkatleri dağıtmak için yapıldı" dedi. Kendisini hedef alan Epstein ile iddiaları "aldatmaca" olarak niteleyen Trump, "Bu son aldatmaca da tıpkı diğerleri gibi Demokratların elinde ters tepecek" açıklamasında bulundu.

Epstein davası

ABD'li milyarder Epstein, 2002-2005 yılları arasında reşit olmayan kız çocuklarına yönelik cinsel istismar şebekesi kurma suçlamalarıyla 6 Temmuz 2019'da New York'ta federal mahkemede hakim karşısına çıkarıldıktan sonra tutuklanmıştı. Epstein'in tutuklu bulunduğu cezaevinde 10 Ağustos 2019'da intihar ettiği açıklanmıştı.

Epstein’in Trump ile ilişkisi tartışmalara neden olmuştu

Trump’ın Epstein’in cinsel istismar amaçlı insan kaçakçılığı yaptığından haberdar olduğu iddiaları ise tartışmalara neden olmuştu. Trump, başlarda bu iddiaları reddederek Epstein ile bir dönem arkadaş olduklarını fakat daha sonra aralarının bozulduğunu söylemişti. Epstein dosyalarının "pis ve sıkıcı" olduğunu ve bu konuya duyulan ilgiye mana veremediğini ifaden eden Trump, meselenin Demokratlar tarafından gündeme getirilen bir "aldatmaca" olduğunu iddia etmişti.

Trump baskıların ardından geri adım atmıştı

Artan kamuoyu baskısı üzerine keskin bir geri dönüş manevrası yapan Trump, Cumhuriyetçi Parti temsilcilerini Epstein dosyalarının yayımlanmasına destek vermeye çağırmış ve "Gizleyecek bir şeyimiz yok" açıklamasında bulunmuştu. İlgili tasarı, Temsilciler Meclisi’nin ardından ABD Kongresi’nin üst kanadı Senato’da da kabul edilmişti. ABD Kongresi'nin iki kanadından da geçen yasa tasarısının, Trump'ın imzasına sunularak yasalaşacağı açıklanmıştı.

İHA

text-ad
İstanbul'da ilkokulda korkunç iddia: Zehirleme girişimi mi, komplo mu ? 1 kişi tutuklandı... İstanbul'da ilkokulda korkunç iddia: Zehirleme girişimi mi, komplo mu ? 1 kişi tutuklandı... Türkiye bir değerini daha kaybetti... Türkiye bir değerini daha kaybetti... Miras uğruna annesini, babasını ve ağabeyini öldürüp intihar süsü vermiş! Miras uğruna annesini, babasını ve ağabeyini öldürüp intihar süsü vermiş! Dev tünelde herkesi şaşırtan anlar: Anne ayı ve yavruları EDS'ye yakalandı! Dev tünelde herkesi şaşırtan anlar: Anne ayı ve yavruları EDS'ye yakalandı! Yürekleri ağızlara getiren anlar kamerada... Balkonda asılı kalan çocuğu kurtardı Yürekleri ağızlara getiren anlar kamerada... Balkonda asılı kalan çocuğu kurtardı Hakan Sabancı'dan ayrılan Hande Erçel hakkında olay olan yeni bir aşk iddiası Hakan Sabancı'dan ayrılan Hande Erçel hakkında olay olan yeni bir aşk iddiası Zincirleme faciada aynı aileden 4 kişi hayatını kaybetti! Zincirleme faciada aynı aileden 4 kişi hayatını kaybetti! Fenerbahçe'den Norveç deplasmanında farklı galibiyet! Fenerbahçe'den Norveç deplasmanında farklı galibiyet! Arabeskin kraliçesi Güllü'nün şüpheli ölümünde şoke eden bir ayrıntı daha... Arabeskin kraliçesi Güllü'nün şüpheli ölümünde şoke eden bir ayrıntı daha... Hafta sonu bir tarafta yaz diğer tarafta kış havası var: İşte yağış beklenen illerimiz! Hafta sonu bir tarafta yaz diğer tarafta kış havası var: İşte yağış beklenen illerimiz!
Arkadaşını öldürüp, yaraladığı sevgilisini 21 gün boyunca cinsel saldırıda bulundu! Arkadaşını öldürüp, yaraladığı sevgilisini 21 gün boyunca cinsel saldırıda bulundu! Başsavcılıktan Barış Alper Yılmaz ve Abdülkerim Bardakcı açıklaması Başsavcılıktan Barış Alper Yılmaz ve Abdülkerim Bardakcı açıklaması Türk Lirası'nda faizler değişti...  İşte TL mevduatına en yüksek faizi veren bankalar Türk Lirası'nda faizler değişti... İşte TL mevduatına en yüksek faizi veren bankalar Fatih Altaylı pes etti! Cezaevi sonrası için aldığı radikal kararı duyurdu Fatih Altaylı pes etti! Cezaevi sonrası için aldığı radikal kararı duyurdu Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Görmez'e yeni görev! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Görmez'e yeni görev! Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay entübe edildi Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay entübe edildi ''Köygöçüren'' yüzünden 16 yaşındaki bir çocuk ölümden döndü! ''Köygöçüren'' yüzünden 16 yaşındaki bir çocuk ölümden döndü! Biri 18 diğeri 19 yaşındaki iki gencin ''kız meselesi'' tartışması cinayetle bitti! Biri 18 diğeri 19 yaşındaki iki gencin ''kız meselesi'' tartışması cinayetle bitti! 2023 seçimlerinin sonuçlarını doğru tahmin eden firma son seçim anketinin açıkladı 2023 seçimlerinin sonuçlarını doğru tahmin eden firma son seçim anketinin açıkladı Eurovision şampiyonundan 'İsrail' protestosu: Ödülünü iade etti Eurovision şampiyonundan 'İsrail' protestosu: Ödülünü iade etti