Türk gençler İspanyol sahillerinde can verdi

Türk gençler İspanyol sahillerinde can verdi
Güncelleme:

İspanya’nın güneyindeki Malaga kentine bağlı Marbella'da denize giren üç Türk vatandaşı boğularak can verdi.

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesindeki yatılı Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi'nden Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında İspanya'ya giden gruptaki bir öğretmen ve iki öğrenci, Malaga kentindeki tatil beldesi Marbella'da denizde boğularak yaşamını yitirdi.

Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi'nden 10 öğrenci ve iki öğretmen AB'nin engelli bireylere dönük istihdam edilebilir mesleki becerileri kazandırma projesi kapsamında 4 Nisan tarihinde İspanya'ya gitti.

18 Nisan'da Türkiye'ye dönecek olan grup Malaga kentindeki tatil beldesi Marbella'da denize girdi.

Öğrencilerden Gaziantepli olan ve İzmir'de yaşayan Şakir Çelik (19) ve Balıkesirli Serdar Fidan (18) ile Bilgisayar Öğretmeni Ümit Nalbant (30), dalgalar nedeniyle boğularak can verdi.

Boğulma tehlikesi geçiren Manisalı Hurşit Özbay (17) isimli öğrenci ise cankurtaranlar tarafından son anda kurtarıldığı bilgisine ulaşıldı.

2-743.jpg

Yaşamını yitiren Bilgisayar Öğretmeni Ümit Nalbant'ın Kırklarelili ve nişanlı olduğu, bu yaz ise düğün yapmaya hazırlandığı öğrenildi.

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, olayın duyulmasının ardından Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi'ne giderek, ilgililerden bilgi aldı.

Bu arada, Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi'nden 2 öğretmenin yarın (Salı) sabah İspanya'ya giderek cenazeleri almaları için görevlendirildiği öğrenildi.

Endülüs bölgesi valiliği yetkilileri, Türklerin halkın denize girdiği plaj dışındaki bir bölgede denize girdiği, boğulma anında ise denizin sakin olduğunu belirtti.

3-427.jpg

ÜÇ GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Marbella Belediyesi, üç Türk vatandaşının denizde boğulmasından dolayı kentte üç günlük yas ilan edildiğini açıkladı.
     
Marbella Belediyesi'nin Vatandaş Güvenliği üyesi Felix Romero, "Belediye Başkanımız Angeles Munoz, belediyemiz ve kentimiz, yaşanan olaydan dolayı büyük bir üzüntü duyuyor. Çok üzücü bir kaza oldu ve polisin hemen müdahalesiyle bir can kurtarılabildi" dedi.
     
Marbella Belediye Başkanı Munoz da sosyal paylaşım sitelerinden gönderdiği mesajda, "Başsağlığımız ve desteğimiz ailelere ve arkadaşlarına" diye yazdı.
      
İspanyol basınında yer alan haberlerde, "La Venus" plajında hiçbir can kurtaranın bulunmamasına ve denizin durumunu belirten bayrağın asılı olmamasına dikkat çekildi.
     
Felix Romero, konuyla ilgili basına yaptığı açıklamada, can kurtaran ve bayrağın olmamasını deniz sezonunun resmi olarak 15 Haziran'da açılmasına bağladı. Kurtarma çalışmalarına katılan dalgıç Salvador Martin ise "Son iki gündür denizdeki rüzgar şiddetli. Burası içine çeken çok tehlikeli bir deniz. Bir can kurtaranın olması gerekirdi" dedi.

BOZKIR'DAN TAZİYE MESAJI

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İspanya'da boğulan üç Türk için, "Eğitim için bulundukları İspanya'da denizde boğulan öğretmenimize ve iki öğrencimize Allah'tan rahmet ve ailelerine başsağlığı diliyorum" ifadesini kullandı.

Bozkır, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Eğitim için bulundukları İspanya'da denizde boğulan öğretmenimize ve iki öğrencimize Allah'tan rahmet ve ailelerine başsağlığı diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Bozkır ayrıca, hastanedeki yaralı öğrenci ve vefat eden kişilerin cenazelerinin Türkiye'ye nakliyle Madrid Büyükelçiliği ve Ulusal Ajans'ın yakından ilgilendiğini belirtti.