''Türk imam tecavüzden tutuklandı''

''Türk imam tecavüzden tutuklandı''
Güncelleme:

ABD'nin önde gelen yayın organlarından New York Post, New York'ta görev yapan bir Türk imamın kız çocuklarına tecavüz girişiminden tutuklandığını yazdı.

New York Post’un haberine göre, New York’ta Uluslararası İslam Merkezi'nde imam olarak görev yapan A.Y. pazartesi günü 14 yaşındaki çocuğa seks teklifinde bulunmak ve onunla buluşma planı yaptığı gerekçesi ile tutuklandı.

New York mahkemesinin verdiği bilgiye göre A.Y., reşit olmayan bir bireyle cinsel ilişkiye girme teşebbüsünde bulunmak ve uygunsuz içerikli objeler kullanmak ile beraber iki ayrı suçtan yargılandığı açıklandı.


Sosyal medya ortamı Youtube’da küçük yaştaki çocukları hedef alan imam A.Y., Youtube’da küçük yaştaki çocukların istismarını önlemek için kurulan gizli bir sayfa kullanıcısı sayesinde yakalandı.

“NY Creep Spotlight” isimli Youtube kanalı sahibi F.M sayesinde yakalanan A.Y., yolda yürüdüğü sırada tutuklandı.

Dört kız babası olan ve A.Y.’ü yakalatan F.M, çocukken cinsel istismara uğradığı için sübyancıları (küçük kız ya da erkek çocuklarla cinsel ilişkiye girmeyi seven) tuzağa düşürdüğünü ve bunun diğer çocukların başına gelmemesini sağlamak için bu insanları yakalattığını söyledi. 


F.M The New York Post'a telefonla verdiği demeçte, “O bir imam, manevi bir lider, toplumun sesi, toplumun direğidir” ve "Kapalı kapılar ardında ne yaptıklarını görmek gülünç onları birer birer alt etmekten zevk alıyorum." diye sözlerine ekledi.


Olaydan sonra New York mahkemesi tarafından tutuklanan imam A.Y.’ün serbest bırakıldığı ancak ocak ayında tekrar hâkim karşısına çıkarılacağı duyuruldu.