Türkiye'ye şok suçlama !

Türkiye'ye şok suçlama !
Güncelleme:

İran, Suriye'de 13 askerini kaybedince Türkiye ve Suudi Arabistan'ı cihatçılara destek vermekle suçladı.

İran, Suriye'de 13 askerlerinin öldüğü Halep'e bağlı Han Tuman'daki çatışmalarda en az 5 askerinin esir alındığını belirterek “Tekfiriler bunun bedelini ağır ödeyecek” açıklaması yaptı.

İran Devrim Muhafızları Komutanı ve Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Genel Sekreteri Tümgeneral Muhsin Rızai, Instagram’an paylaştığı notta, cihatçı militanların Han Yunus’taki İran askerlerine düzenlediği saldırının intikamını alacaklarını belirterek, Türkiye ve Suudi Arabistan’ı da cihatçılara askeri destek vermekle suçladı.
 
İRAN’IN SURİYE’DEKİ EN BÜYÜK KAYBI
 
Halep’e bağlı Han Tuman’da Suriye ordusuna karşı savaşan cihatçı Fetih Ordusu’nun saldırılarında, Suriye ordusuna askeri danışmanlık yapan 13 İran askerinin ölmesi ülkede büyük üzüntü yarattı.
 
İran basını olayı ‘facia’ olarak nitelerken, Fetih Ordusu'nun Han Tuman’da ateşkesi ihlal ettiğini ve bu nedenle Suriye ordusu ile müttefiklerinin ağır kayıplar verdiğini yazdı.
 
Ölen askerlerin bağlı olduğu Devrim Muhafızları Mazenderan Kerbela Kolordusu tarafından yapılan açıklamada da, İran’ın Suriye’de ilk defa bu kadar ağır bir kayıp yaşadığı kaydedildi.