Türkiye'den Yunanistan'a rest: ''Ya geri adım atın ya da gereğini yaparız''

Türkiye'den Yunanistan'a rest: ''Ya geri adım atın ya da gereğini yaparız''
Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan adalarındaki askeri tatbikata tepki gösterdi. Çavuşoğlu, ''Ya geri adım atın ya da gereğini yaparız. Yunanistan şunu unutmasın, rüzgar eken fırtına biçer. Barışı istemiyorsan biz de gereğini yaparız. Bir gece ansızın...'' ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle;

Yunanistan'ın silahlandırdığı adalar 1923 Lozan ve Paris anlaşmaları ile Yunanistan'a vermiştir ve tek bir şartla vermiştir. Yunanistan bu adaları silahlandıramaz. Yunanistan bu iki anlaşmayı doğrudan ihlal ediyor. Barışı İstemeyen Yunanistan. Barış anlaşmalarını ihlal ediyor. Biz hukuki argümanlarımızı gönderdik. Gelen cevaplara baktık. Tamamen siyasi demagoji içeren cevaplar. Haksız, hukuk, argümanı ortaya koyamıyor.

Bu ihlalden vazgeçmezse Yunanistan bu adaların egemenliği tartışılır. Bizim buna sessiz kalmamız mümkün değil. Bu adaların ihlalinden vazgeçmesi lazım. Ya Yunanistan geri adım yapar ya da biz gereğini yaparız. Cumhurbaşkanımızın 'Bir gece ansızın gelebiliriz' sözü de bunun için. Biz bunlara sessiz kalamayız. Gerekli adımları atarız.

Yunanistan şunu unutmasın, rüzgar eken fırtına biçer. Barışı istemiyorsan biz de gereğini yaparız. Bir gece ansızın...

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİĞİ 

İSVEÇ ve FİNLANDİYA'nın üyeliği ve NATO'nun genişlemesine karşı değilizancak her iki ülkede de terör örgütleri vardı ve destek buluyorlardı.

Madrid'de bir üçlü muhtıra imzaladık. Bu belgenin uygulanması için 3'lü bir daimi komite kurduk.Bazı önemli adımların atıldığını görüyoruz. Türkiye'ye yönelik silah ambargosu kalktı. 8 Kasım'da İsveç başbakanı Ankara'ya geldi. 

Finlandiya Savunma Bakanı'nın Türkiye'ye gelmesi önemli. Çünkü Finlandiya'dan silah ambargosunun kaldırıldığına yönelik bir açıklama yapılmadı. Bu açıklamayı da bekliyoruz.

Biz iki ülke arasında bir ayrım yapmıyoruz. Ancak görüntüde Finlandiya ile daha az problemimiz var. İsveç'in atması gereken daha önemli adımlar var.

Adını verdiğiniz şahsın Türkiye'ye iadesi önemli. Bu kişi bizim listemizde değildi. Ancak listedeki isimlerin de iadesinin yapılması gerekiyor.

Yeni hükümetle beraber daha olumlu bir atmosfer içerisindeyiz. Üyelik konusu onların şartları yerine getirmesine bağlıdır. Bunu dostane bir ortamda kendileri ile paylaştık, paylaşmaya devam edeceğiz.