Türkiye’nin Cenevre Başkonsolosu: Türkiye, Yasalara Uygun Meşru Müdafaa Yapıyor

Türkiye’nin Cenevre Başkonsolosu: Türkiye, Yasalara Uygun Meşru Müdafaa Yapıyor

Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu Barbaros Dicle terörizm ile ilgili İsviçre'nin Tribüne de Geneve gazetesine verdiği röportajda, "Türkiye, yasalara uygun...

DIŞ HABER -

Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu Barbaros Dicle terörizm ile ilgili İsviçre'nin Tribüne de Geneve gazetesine verdiği röportajda, "Türkiye, yasalara uygun meşru müdafaa yapıyor" dedi.

Dicle röportajda şunları söyledi:

"Türkiye'nin terör örgütleriyle mücadelesi bir meşru müdafaadır. Suriye'de 5 yıldır süren çatışma Türkiye'ye terör olarak sıçramış bulunuyor. IŞİD, PKK, PYD-YPG gibi terör örgütleriyle mücadele eden Türkiye ülkeyi emniyetli bir şekilde koruma çabasındadır. Türkiye'nin Kürtlerle hiçbir problemi yoktur. Türkiye terör örgütleri PKK, PYD-YPG ile mücadele ederek ülke güvenliğini sağlama amacındadır. Türkiye savaştan kaçan binlerce Suriyeliye kapılarını açmış ve onların can güvenliğini sağlamıştır. PKK Türkiye'nin doğu illerinde adeta bir cephanelik kurarak orada şehirlerimize bombalar yerleştirerek sivil halkı da baskı altına alarak onları da göz kırpmadan aldatmaktadır. Türkiye ayrıca IŞİD terör örgütüyle de mücadele etmektedir, bu arada Türkiye'nin büyük şehirlerinde de terör saldırıları yapılmakta olup Türkiye bunlarla da mücadele ediyor. İşte bütün bunlara çare Suriye sorununun çözülmesi durumunda Orta Doğudaki bu terör olaylarının çözülmesi anlamına gelmektedir."