Ukrayna'da OHAL ilan edildi

Ukrayna'da OHAL ilan edildi
Güncelleme:

Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını tanıması sonrasında Ukrayna hükümeti, bu iki bölge dışında kalan topraklarına OHAL ilan etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Donetsk ve Lugansk'ı resmen tanıdığını açıklamasının ardından, Rusya ordusuna da Donetsk ve Lugansk'de barışın korunması talimatını vermişti.

Bir anda ortamı geren bu adımın ardından Ukrayna hükümeti Donetsk ve Lugansk dışında kalan topraklarında OHAL ilan etti.

Cumhrubaşkanı Zelenskiy ise bir kararname ile 18-60 yaş arası vatandaşları askere çağırdı.

Ukrayna'da bir ay süreyle OHAL ilan edildi.

UKRAYNALILARA RUSYA'DAN AYRILMA ÇAĞRISI

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya'daki vatandaşlarına bir an önce ülkeyi terk etme çağrısı yaptı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, vatandaşların Ukrayna'yı ziyaret etmemeleri istendi. Hali hazırda Rusya'da olan Ukraynalıların bir an önce ülkeyi terketmesi gerektiği belirtildi. 

ZELENSKİY'DEN 18-60 YAŞ ARASI UKRAYNALILARA ORDUYA KATILMA ÇAĞRISI

Ukrayna’da silahlı kuvvetler, Zelenskiy’in kararnamesiyle 18-60 yaş arasındakileri yesek asker olmaları çağrısında bulundu..Maksimum hizmet süresinin bir yıl olduğunu bildirdi.

Ancak Zelenskiy, Rusya'nın doğu Ukrayna'ya asker sevk edeceğini açıklamasının ardından genel bir seferberliği reddetti. Ukrayna Devlet başkanı,  dün yedek birliklerin orduya dahil edilmesi yönünde bir karar aldığını duyurmuştu.