Ukrayna'dan yeşil ışık: Barış görüşmelerinin Türkiye'de yapılmasına hazırız

Ukrayna'dan yeşil ışık: Barış görüşmelerinin Türkiye'de yapılmasına hazırız
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kiev yolundayken konuşan Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov, Moskova ile barış görüşmelerini Türkiye'de yapılmasından mutluluk duyacaklarını belirtti.

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, Donbass ile ateşkes görüşmelerinin İstanbul'da yapılması konusunda istekli olduklarını, ancak bunun Rusya tarafından kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, Ukrayna ile Donbass arasındaki ateşkes görüşmelerinin yerini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın önerisi üzerine İstanbul'a veya diğer Türk şehirlerine kaydırmaktan mutlu olduğunu, ancak bunu Rusya'nın kabul etmesi gerektiğini söyledi.

Donbass konulu ateşkes görüşmeleri, daha önce iki defa Belarus'un başkenti Minsk'te imzalandı. Ancak Ukrayna tarafı, anlaşma kapsamında imzalanan ateşkese uymadı ve yine anlaşma kapsamında kısıtlanan silahları kullanmaya devam ediyor.

Belarus'un Kiev ile Moskova arasındaki gerilimin son aylarda artmasıyla Rusya ile daha yakın ilişkiler kurduğunu söyleyen Reznikov, Erdoğan'ın Ukrayna ziyaretiyle ilgili olarak ise Türkiye ile insansız hava araçları üretimi için fabrika planı üzerinde ilerleyeceklerini ve bir serbest ticaret anlaşması imzalanacağını söyledi.