Ukraynalı kadınların tecavüze uğramamak için yaptıkları yürekleri yaktı

Güncelleme:

Rusya'nın yaklaşık 1,5 aydır süren işgal harekatında kabus gibi bir yaşam sürmeye muhtaç kalan Ukrayna'da kadınların tecavüzden korunmak için yaptıkları yürekleri yaktı.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal harekatı tüm hızıyla sürerken, bölgeden gelen tüyler ürperten gelişmelere her dakika bir yenisi daha ekleniyor.

Son olarak hem hayat hem de "tecavüz" korkusuyla yaşayan Ukraynalı kadınların yürekleri dağlayan yaşadıkları gündem oldu.

ITV'nin haberine göre, Ukrayna’nın çeşitli kasaba ve şehirlerinde, ailelerinin önünde kadınlara ve kızlara tecavüz eden birliklerin korkunç hikayelerinin ardından belediye başkan yardımcısı Maryna Beschastna, kasabanın kadınlarının askerlere "daha az çekici" görünmek için saçlarını kestiğini söyledi.

Daha önce bir köyde 15 ve 16 yaşındaki kız kardeşlerin tecavüze uğradığını anlatan Beschastna, kadınları saçlarından tutup bodrum kata çektiklerini ve burada istismar ettiklerini gözyaşları içinde anlattı.

İngiltere'nin Ukrayna Büyükelçisi Melinda Simmons, tecavüzün yıllardır savaş silahı olarak kullanıldığını ve Rusların da bundan faydalandığının bilindiğini söyleyerek bunun bir savaş suçu olduğuna dikkat çekti.

The Independent'a konuşan Mala Rohan'daki Sergei isimli 55 yaşındaki bir köylü de, beş yaşında bir kızı olan 27 yaşındaki bir kadının genç bir Rus askeri tarafından nasıl tecavüze uğradığını anlattı. Tecavüz eden askerin tüm gün alkol almış olan 19 yaşında genç bir Rus askeri olduğunu söyledi.