Vasıfsız mülteciler Türkiye'de mi kalacak ?

Vasıfsız mülteciler Türkiye'de mi kalacak ?
Güncelleme:

AB Bakanı Volkan Bozkır: '10 mühendis, 7 doktor seçeyim' şeklinde bir tabloyu kabul etmiyoruz

AB Bakanı Bozkır, AB'nin Türkiye'den yasal yollarla mülteci alma işlemi sırasında "10 mühendis, 7 doktor seçeyim" şeklinde bir tabloyu kabul etmediklerini ve seçimi BM Mülteciler Yüksek Kurulu sistemi içinde değerlendireceklerini söyledi.

AB Bakanı Bozkır, AB ile vize serbestisi için gereken yasaların meclisten geçmesi için muhalefeti destek vermeye çağırdı. Bozkır, "Bunun çok tarihi bir adım olduğunu düşünüyoruz. Milletimize karşı bir armağan olduğunu düşünüyoruz. O yüzden bunu muhalefetle işbirliği halinde veyahut da işbirliği olmadan gerçekleştireceğiz" dedi. 

Bozkır, "Vizeler tamamen kalktıktan sonra çalışma müsadeli bir vize haline gelse belki biz Avrupa ülkeleri vatandaşlarına vize koymak mecburiyetinde kalacağız. Çünkü esas akım Türkiye'den Avrupa'ya doğru değil, Avrupa'dan Türkiye'ye doğru olacak" diye konuştu.

'BÜTÜN MÜLTECİLERİ KAPSAMAYACAK'

AB Bakanı, Türkiye'nin mültecilerin geri kabul konusunda sunduğu önerinin Yunan adalarındaki mevcut mültecileri değil, bunların boşaltılmasının ardından belli bir tarihten sonrakileri kapsayacağını söyledi.

AB Bakanı Bozkır, Avrupa Parlamentosu'nda ırkçı bir parlamenterin Türkiye'ye hakaret etmesini de kınadı. Bozkır, "Hem AP Başkanı Martin Schulz'un tutumu, hem anında tepki gösteren parlamenterlerin tutumu hem de kendini bilmez kişi salondan çıkarılırken bütün parlamentonun alınan kararı ortak bir şekilde alkışlaması bence kötü bir başlangıcın çok doğru bir yaklaşımla cevaplandırılmış olduğunu göstermektedir. Her ülkede böyle ipini koparmış ahlaksızlar olabilir" açıklamasını yaptı.