Venezuela'da enflasyon yüzde 1642'yi bulacak !

Venezuela'da enflasyon yüzde 1642'yi bulacak !

Dünyada enflasyonun en yüksek olduğu Venezuela'da ekonomik kriz giderek büyüyor.

Dünyada enflasyonun en yüksek olduğu ülke olan Venezuela’da gelecek seneye yönelik tahminler dudak uçuklattı.

ENFLASYONDA BEKLENEN RAKAM YÜZDE 1642

Bu yıl yüzde 481 oranında bir enflasyonla mücadele eden Venezuela için gelecek yıl enflasyonun yüzde 1642 oranında olacağı ifade edildi.

IMF’nin rakamlarına göre ülkede gelecek yıl enflasyon bu seviyeye çıkacak. Ülkede geçen hafta da haftasonu tatili 3 güne çıkmıştı.

İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 17'DEN 21'E ÇIKACAK

IMF aynı zamanda normalde nadir rastlanan şekilde ülkeye yönelik detaylı veriler de paylaştı. Buna göre ülkede bu yıl yüzde 17 oranında işsizlik oranı var ve bu rakamın gelecek yıl yüzde 21 olması bekleniyor.

Kıyaslama yapılacak olursa bu oranda bir işsizlik en son ABD’de Büyük Buhran zamanında yaşandı. O zamanlar ABD’de işsizlik yüzde 25 olarak tavan yapmıştı.

"VENEZUELA ENFLASYON UÇURUMUNDA"

Miami merkezli finansal danışmanlık şirketi BullTick Capital Markets’ın araştırma direktörü Kathryn Rooney Vera, “Venezuela hiper enflasyon uçurumunda” yorumunu yaptı.

Bank of America Merrill Lynch’in başekonomisti Francisco Rodriguez ise, “Venezuela çok ciddi bir ekonomik kriz yaşıyor” dedi.

FİYATLAR ARTIYOR

Venezuela’da enflasyon uzun süredir devam eden bir sorun. Ocak ayında hükümet kanadından yapılan açıklamada, geçen yıla göre enflasyonun yüzde 141 oranında artış gösterdiği belirtilmişti.

Bu yaşamın gereği için tüketilen ürünlerin fiyatlarını etkileyen bir durum. Yani süt, şeker, un gibi ürünlerin fiyatlarının artması anlamına geliyor.

OTELLER "EŞYALARINIZI YANINIZDA GETİRİN" DİYOR

Ülkede tuvalet kağıdı ve sabun gibi temel ihtiyaç malzemeleri o kadar az ki oteller müşterilerinden bu ürünlerini yanlarında getirmesini istiyor.

Etiketler enflasyon venazuela