Verdiği röportaj başını yaktı

Verdiği röportaj başını yaktı

Meksikalı ünlü uyuşturucu baronu, gizli verdiği bir röportaj nedeniyle yakalandığı orrtaya çıktı.

Meksikalı ünlü uyuşturucu baronu Joaquin ‘El Chapo’ (Bücür) Guzman, ünlü aktör Sean Penn'e verdiği gizli röportaj sayesinde yakalandığı ortaya çıktı.

Meksikalı yetkililer, hayat hikayesinin bir filme konu olması için film yapımcıları ve oyuncularla bağlantı kurmak isteyen Guzman’ın, Rolling Stone dergisinde yayımlanmak üzere Penn ile gizlice yaptığı röportajın kendilerine yol gösterdiğini açıkladı.

Sinaloa uyuşturucu kartelinin başında olan Guzman, 17 ay yattığı Altiplano hapishanesine dışarıdan 1.5 km tünel kazdırarak firar etmişti. Önceki gün yakalanan 58 yaşındaki Guzman, 6 ay önce kaçtığı hapishaneye geri götürülmüştü.

Guzman'ın yakalanmasının ardından; Rolling Stone dergisi dün, ünlü uyuşturucu baronunun Penn ile yaptığı röportajı yayımladı. Dergideki haberde, Guzman'ın güveninin kazanılması için aylarca süren gizli temaslar gerçekleştirildiği; bunun neticesinde de ikilinin yedi saatlik bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Dergide Guzman ile Penn'in 2 Ekim'de çekildiği ifade edilen bir fotoğrafı da yayımlandı.

Guzman, Meksika güvenlik güçlerinin Sinaloa eyaletindeki Los Mochis kentindeki bir otele düzenlediği baskında yakalanmıştı.

Güvenlik güçleri, evdeki iki zırhlı araç, sekiz tüfek, bir tabanca ve bir roket güdümlü el bombası fırlatıcıya el koymuştu.

SERVETİ 1 MİLYAR DOLAR

Yaklaşık 1 milyar dolar mal varlığıyla Forbes dergisinin 'dünyanın en zenginleri listesine' giren Guzman 10 yıldan uzun bir süre adaletten kaçtı.

Daha önce tutuklu olduğu cezaevinden 2001 yılında kaçan Guzman'ın yeniden demir parmaklıklar ardına gönderilmesi, Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto için büyük bir başarı olarak görülmüştü.