Yangından ''ölümüne kurtuluş'' kamerada!

Güncelleme:

Fransa’da iki çocuk, yaşadıkları apartmanda çıkan yangından pencereden atlayarak kurtuldu. Çocukların sokaktakiler tarafından yakalandığı görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Yangın, Fransa’nın Grenoble kentinde bir apartmanda çıktı. Üçüncü kattaki evlerinde mahsur kalan üç ve 10 yaşlarındaki iki kardeş, sokağa çıkan komşuları tarafından fark edildi. Yan dairenin balkonundan alevler yükselirken, 10 yaşındaki çocuk önce üç yaşındaki kardeşini aşağıya sarkıttı ve komşularının telkiniyle onu bıraktı. Yaklaşık 10 metre düşen üç yaşındaki çocuk, aşağıda bekleyenler tarafından çığlıklar eşliğinde kurtarıldı. Ardından, 10 yaşındaki ağabeyi de pencereden atladı ve o da aynı şekilde kurtarıldı.

 Çocukların düşme kaynaklı bir yaralanması olmadığı ancak duman soludukları için hastaneye kaldırıldığı açıklandı. Çocukları kurtaranlardan dördü de, bu esnadaki yaralanmalar nedeniyle hastaneye yatırıldı.

‘ATLADIKLARINDA KORKU KAYBOLDU’

Çocukları yakalarken bileğini inciten 25 yaşındaki öğrenci Athoumani Walid, çığlıklar duyduğu için sokağa çıktığını ve dört-beş kişiyle çocukları kurtarmak için seferber olduklarını anlattı. “Ne yapacağımızı bilemedik. Kapıyı kırmaya çalıştık ama mümkün değildi” diyen Walid, sonra tekrar dışarı çıkarak çocukları atlamaya teşvik ettiklerini anlattı. Walid, başta korktuğunu söylese de “Atladıklarında korku kayboldu. Önemli olan onları yakalamaktı” diye konuştu.

‘GÖÇMEN ALGISINI DEĞİŞTİRMESİNİ UMUYORUM’

Walid, Fransa’nın güneydoğusundaki Grenoble kentinin büyük bir göçmen nüfusuna ev sahipliği yapan Villeneuve mahallesinde yaşanan olayın, göçmenlere bakışı değiştirmesini umduğunu da ekledi. “Buranın ‘hassas’ bir mahalle olduğu söyleniyor” diyen Walid, “Fakat dün, birbirimize destek olduğumuzu, birbirimizi kurtardığımızı gösterdik” dedi.