Yeni hükümet 15 gün dayandı! İlk istifa geldi

Yeni hükümet 15 gün dayandı! İlk istifa geldi
Güncelleme:

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ın kabinesinde Devlet Bakanı olarak görev yapan Gavin Williamson, istifa ettiğini duyurdu.

Muhafazakar Parti'nin parlamento disiplininden sorumlu Wendy Morton'a hakaret dolu mesajlar gönderdiği iddialarıyla gündeme gelen Williamson, Başbakan Sunak'a hitaben yazdığı istifa mektubunu Twitter'dan paylaştı.

Mektubunda, hakkındaki iddiaların tanımını reddeden Williamson, ancak bunların hükümetin İngiliz halkı için yaptığı iyi işlerle ilgili dikkatleri dağıttığının farkında olduğunu söyledi.

Williamson, "Bu nedenle, devam eden şikayet sürecine tam olarak uymak ve adımı herhangi bir yanlıştan temizleyebilmek için hükümetteki görevimi bırakıyorum" dedi.

Hakkında çıkan iddiaların ardından 25 Ekim'de başladığı görevi bırakan Williamson, Sunak'ın kabinesinden istifa eden ilk isim oldu.

Gavin Williamson, önceki hükümetlerde Eğitim Bakanı ve Savunma Bakanı olarak görev yapmıştı. Theresa May'in başbakanlığı döneminde Savunma Bakanı olan Williamson, Çinli Huawei şirketi hakkındaki gizli görüşmeler konusunda İngiliz basınına bilgi sızdırdığı gerekçesiyle görevden alınmıştı.