Yunanistan'ın teklifi reddedildi

Yunanistan'ın teklifi reddedildi
Güncelleme:

Aylardır borç batağında olan Yunanistan'ın Euro Bölgesi'ne verdiği teklif reddedildi.

Yunanistan, Euro Bölgesi'ne sunduğu teklif reddedildi. Anlaşmanın sağlanamaması üzerine, Euro Bölgesi'nden yapılan açıklamada, kreditör kurumların reform tasarısı üzerinde çalışacağı ifade edildi.

Euro bölgesi maliye bakanları Yunanistan konusunda kreditör kurumların reform tasarısının üzerinde çalışacak.

Euro bölgesi yetkilileri, Atina ile görüşmelerin sonuçsuz kalmasının ardından bölge maliye bakanlarının kreditör kuruluşlar tarafından sunulan bir çözüm taslağı üzerinde çalışacağını belirttiler.

Euro bölgesi maliye bakanları bugün Brüksel'de toplanarak Almanya, Fransa, Avrupa merkez bankası (ECB), Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa Komisyonu tarafından Haziran ayında üzerinde anlaşmaya varılan bir teklifi değerlendirmeye alacaklar.

PAZAR GÜNÜ NİHAİ TARİH

Avusturya Maliye Bakanı ise Yunanistan ile Avrupalı kreditörlerin nihai anlaşma tarihi için Pazar gününü gösterdi.

Bakan, "Bir anlaşmaya varılması için süre daralıyor. Pazar nihai tarih" dedi.

ANLAŞMA ÇIKMADI

Euro Bölgesi maliye bakanlarının dün akşamki toplantısından Yunanistan ile uzlaşma çıkmamıştı. Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem, görüşmelere perşembe günü devam edeceklerini açıklamıştı.

Euro Bölgesi Başkanı Jeroen Dijsselbloem yaptığı açıklamada "Bakanları müzakereler konusunda bilgilendirdik. Henüz bir anlaşmaya varılmadı ama kararlıyız, gerekirse gece de devam ederiz." ifadelerini kullandı.

AMB DEĞİŞİKLİĞE GİTMEDİ

Yunanistan ile ilgili gelişmelerden biri ise Avrupa Merkez Bankası cephesinden geldi. Reuters'a göre Avrupa Merkez Bankası, Yunan bankalara acil likidite fonunda bir değişikliğe gitmedi.

Avusturya Maliye Bakanı ise yaptığı son açıklamada "Uzlaşmak her geçen dakika zorlaşıyor" dedi.