Zelenski Vogue kapağında

Güncelleme:

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal harekatı tüm hızıyla sürerken, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski ve eşi Olena Zelenska, dünyanın önde gelen moda dergisi Vogue objektiflerine poz verdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin ve Ukrayna First Lady’si Olena Zelenska’nın Vogue dergisine verdiği pozlar, dünyada gündem oldu. First Lady Olena Zelenska, Vogue'un bu ayki kapağında yer aldı. 

Birçok İngiliz ve Amerikalı yayın kuruluşu, “Cesaretin Pozu” başlığı ile Vogue dergisi için yapılan fotoğraf çekimlerini yayınladı. Vogue dergisi, Zelenski çiftiyle yapılan özel çekimi, "Cesaretin Portresi" başlığıyla duyurdu.

Ancak 154 gündür devam eden Rusya – Ukrayna Savaşı sırasında yapılan fotoğraf çekimi, sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti.

Kimi sosyal medya kullanıcıları, “Ukrayna’da her gün yüzlerce insan ölüyor, bu fotoğraf çekiminin sırası mıydı şimdi?” şeklinde tepki gösterdi.

Davos’ta dünya siyasilerini ve iş insanlarını, sorduğu sorularla köşeye sıkıştırmasıyla bilinen Rebel News’in Avustralyalı muhabiri Avi Yemini, Zelenski çiftinin Vogue dergisi için verdiği pozları eleştirdi:

“Savaşın başında Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski’nin çelik yelekle cephede çekilen yüzlerce fotoğrafına maruz kaldık. Demek ki o fotoğraflar sahteymiş; tıpkı kendisi gibi. Şimdi de Vogue için poz veriyor. Batılı vatandaşların birkaç milyarcık vergisiyle…”