''Bu kentte turist istemiyoruz''

''Bu kentte turist istemiyoruz''
Güncelleme:

İspanya'nın Barselona kentinde halk, turist fazlalığından şikayetçi...

İspanya'nın Barselona kenti sakinleri bölgelerine gelen turistlerin fazlalığı nedeni ile gösteriler yaparak şehrin yavaş yavaş yaşanmaktan çıktığını iddia etti.

İspanya'da yapılan son yerel seçimlerde en fazla oyu alarak Barselona Belediye Başkanı olmasına kesin gözüyle bakılan Ada Colau, bu şikayetleri ciddiye aldıklarını ve başkan seçilir seçilmez kentteki bazı turistik yerlerin girişlerine kotalar uygulayacaklarını söyledi. Ada Colau sadece Barselona'ya yılda yaklaşık 8 milyondan fazla turist geldiğine dikkat çekerek "bu sayıyı daha fazla yukarıya çekmemize imkan yok, bu ziyaretçiler 1.7 milyon sakin için kenti yaşanmaz hale getirdi. Sonumuzun Venedik gibi olmasından endişe ediyorum" dedi.

Ada Colau, turistlerin ünlü Katalan mimar Gaudi'nin en önemli eserlerinden olan Parc Güell, Sagrada Familia katedrali ve kentin en ünlü pazarı La Boqueria'yı belirli saatler içerisinde ziyaret etmesini içeren bir planı uygulamaya sokacaklarını hatırlatarak yeni otel yapımına da zorluklar getireceklerini belirtti.

İspanya'nın en fazla ziyaret edilen bölgesi olan Catalunya'ya geçen yıl 16.8 milyon turist geldi. Bu turistlerin yarısından fazlası Barselona'yı ziyaret ederken sadece kentin kasasına yaklaşık 14 milyar dolar bıraktılar.