''Mazotun litresi 1,5 TL olacak''

''Mazotun litresi 1,5 TL olacak''
Güncelleme:

CHP’nin genel seçimler için en büyük vaadi ortaya çıktı: Litresi 3,8 TL’yi bulan mazot 1,5 TL olacak...

Ak Parti 'Yeni Türkiye' sloganıyla seçime girerken CHP 'Yaşanabilir Türkiye' vaadinde bulunacak. Özgürlükçü Türkiye ile birlikte ekonomiye de önem veriliyor. Kılıçdaroğlu, 'çılgın projesi'ni de açıklamaya hazırlanıyor. Litresi 3,8 lira olan mazotu, 1,5 liraya indirme sözü verecek.

Meydan gazetesi Ankara Temsilcisi Ömer Şahin'in köşesine taşıdığı bilgilere göre, listeye son noktayı bugün koyacak olan partiler bir taraftan da seçim beyannamesine çalışırken, anamuhalefet partisi CHP bu seçimde ağırlığı ekonomiye veriyor. Şimdiden emekliye 2 maaş sözü veren Kemal Kılıçdaroğlu’nun halka en büyük vaadi, mazota indirim olacak.

İşte Ömer Şahin'in bugünkü yazısındaki o bölüm:

AKP’nin ‘Yeni Türkiye’sine karşı CHP, ‘Yaşanabilir Türkiye’ vaadinde bulunacak. CHP lideri Kılıçdaroğlu özgürlükçü bir ülke sözü veriyor. “Bu sözler karın doyurmaz” diyenlere CHP’nin ‘çılgın projesi’ni de söyleyelim. Mazot 1.5 TL sözü verecek. Bu vaat geniş bir kitlenin özellikle kırsal kesimin ilgisini çekecektir. Biraz ‘uçuk’ bulunabilir. Hatta, 2007’de “Mazot 1 TL olacak” dediği için alay konusu olan Cem Uzan hatırlatması da yapılabilir. Şu anda mazotun litresi 3.8 lira. Herhalde Kılıçdaroğlu yüzde yüz indirimin kaynağını da açıklayacaktır. Bu arada Kılıcdaroğlu’nun aynı sözü 2011 seçiminde de verdiğini hatırlatalım.

Seçim beyannamesi üzerinde kalabalık bir ekip emek harcıyor. Ekonomi ayağında Faik Öztrak, Selin Sayek Böke var. Mehmet Bekaroğlu, Enis Berberoğlu, Burhan Şenatalar, Sencer Ayata işin mutfağındaki diğer isimler. CHP, seçim kampanyasına ünlü reklamcı Ali Taran’la hazırlanıyor. Obama’ya seçim kazandıran ekiple de anlaşmışlardı. CHP, ekonomik vaatleri konusunda kuşku duyacak seçmene  Obama gibi ‘Yes, we can’ yani ‘evet, yapabiliriz’ güvencesi vermek zorunda.

Etiketler CHP motorin seçim mazot