''Yatırımlar devam edecek''

''Yatırımlar devam edecek''

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Çalışma alanımıza giren her alanda yatırımlarımız bütün hızıyla devam edecek"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Sulamadan enerjiye, ormancılık çalışmalarından meteoroloji yatırımlarına, tabii güzelliklerimizin korunmasından içme suyuna kadar Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın çalışma alanına giren her alanda yatırımlarımız bütün hızıyla devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bakanlık olarak "Orman ve Su İşleri Bakanlığı Zamanla Yarışıyor" sloganıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, son 5 ayda önemli faaliyetlere imza attıklarını belirtti.

Geçmişte hayal bile edilemeyecek yatırımların artık bir bir hayata geçirildiğini anımsatan Eroğlu, "Haziran ayının başından itibaren yaklaşık 5 aylık süre zarfında büyük çoğunluğu bakanlığıma ait olan toplam 418 adet tesis ve eserin temel atma ve açılışlarını gerçekleştirdik. Bu tesislerin toplam yatırım bedeli ise 3,5 milyar lirayı aşıyor" ifadelerini kullandı.

Vatandaşların da bu yatırımların farkında olduğunu vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız da bu sebepten dolayı 1 Kasım seçimlerinde istikrardan yana oyunu kullandı. Son 13 yılda olduğu gibi bundan sonra da bakanlık olarak sulamadan enerjiye, ormancılık çalışmalarından meteoroloji yatırımlarına, tabii güzelliklerimizin korunmasından içme suyuna kadar Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın çalışma alanına giren her alanda yatırımlarımız bütün hızıyla devam edecek."

Geçmişte basit bir kulübenin açılışına dahi neredeyse Bakanlar Kurulu ile gidildiğini belirten Eroğlu, şu görüşleri paylaştı:

"Bakanlık olarak o kadar çok yatırım yapıyoruz ki ben bu yatırımların açılış ve temel atmalarına yetişemiyorum. Eski Türkiye'nin halini şöyle bir hatırlayalım. Bu yatırımları yapmak mümkün müydü? Basit bir kulübenin açılışına neredeyse Bakanlar Kurulu giderdi. Nereden nereye..."

Gerçekleştirilen yatırımların açılışının artık topluca yapıldığını kaydeden Eroğlu, açıklamasında şu bilgilere yer verdi:

"Türkiye genelinde yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Tamamladığımız tesislerin açılışlarını tek tek yapmamız bile mümkün olmuyor. Bu yüzden toplu temel atma ve açılış merasimi geleneğini başlattık. Artık tesisleri toplu olarak hizmete alıyoruz. Ayrıca temelini attığımız tesisin açılış tarih ve saatini temel atarken veriyoruz. Eskiden böyle şeyler mümkün değildi. Basit bir baraj 20-30 yılda tamamlanabiliyordu. Şimdi aynı göleti sulamasıyla birlikte 18 ayda tamamlıyoruz. Millete hizmet böyle olur."