100 milyon TL'lik bayrak satıldı

100 milyon TL'lik bayrak satıldı
Güncelleme:

Darbe girişiminin ardından bayrak satışları patladı...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ)  15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde 100 milyon liralık  bayrak satışı yapıldı.

Ankara Bayrak, Bayrak ve İmalat Sanayi Firma Sahibi Talip Kapıcı, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün hain darbe girişimi sonrası,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla insanların bayraklarını alarak  sokaklara çıktığını anımsattı.

Demokrasi nöbetleri dolayısıyla çok fazla bayrak talebi geldiğini, 1  aya yaklaşan bu dönemde 1 senelik bayrak satışı yaptıklarını anlatan Kapıcı,  "Keşke hain saldırı olmasaydı biz de bu satışları yapmasaydık. Piyasa bu dönemde  bayrak ve kumaş sıkıntısı yaşadı. Bu olay olduktan sonra 24 saat çalışarak gelen talebe yetiştik." dedi.

Türkiye genelinde 25 milyon adet bayrak satıldığını tahmin ettiklerini  dile getiren Kapıcı, bir seçim dönemine göre 3 kat fazla satış  gerçekleştirdiklerini söyledi. Kapıcı, şunları kaydetti:

"Seçimlerde 4 veya 5 parti bayrak yaptırabiliyor. Her parti 2 milyon  bayrak siparişi verse toplam 8-10 milyon bayrak yapar. Türkiye genelinde darbe  girişimi sonrası 25 milyon adet bayrak satışı gerçekleşti. Ankara'da demokrasi  nöbetlerinde tahmini 20 milyon liralık bayrak satıldı. Türkiye genelinde bu satış  100 milyon lirayı buldu."

Kapıcı, bu dönemde Türk bayrağı dışında lider posterlerinin de satıldığını belirterek, "Cumhurbaşkanımızın posterlerine de ilgi yüksek oldu ve satışını yaptık." ifadesini kullandı.

AA