18,30 TL'den aldığı doları bozduran vatandaş: ''Zarar etsem de iyi oldu, düşmesi gerekiyordu''

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu Türk Lirasını teşvik paketinin ardından vatandaş soluğu döviz bürolarında aldı. 18.30 liradan dolar alıp 12.15 liraya bozdurduğunu ifade eden bir vatandaş, zarar etmesine rağmen doların düşmesinden memnun olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu TL mevduata kur farkı sisteminin ardından vatandaşlar bu sabah döviz bürolarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Satış yapmak için büroya giden vatandaşlardan birisi, doları 18,30 liradan alıp 12,15 liraya bozdurduğunu ifade ederken, yaşadığı zarara rağmen doların çakılmasının kendisini memnun ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yapılan Kabine toplantısının ardından alınan kararları duyurdu. Dövizdeki hareketliliği kontrol altına almak adına TL mevduata kur farkı sistemini devreye sokacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklaması sonrasında dün gün içinde 18,43 ile tarihi bir rekora imza atan dolar/TL, 12 seviyelerine kadar gerilemişti.

YENİ SİSTEMİN DUYURULMASIYLA 1 MİLYAR DOLAR BOZDURULDU
Dolar bu sabah itibarıyla 11 seviyelerinden işlem görürken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu yeni sistemin ardından gece de bir hayli hareketli geçti. Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar, Erdoğan'ın açıklaması sonrasında 1 milyar dolar bozdurulduğunu ifade etti.

"YAŞADIĞIM ZARARA RAĞMEN GERÇEKTEN İYİ OLDU"
Vatandaşlar bu sabah döviz bürolarına akın ederken, büroda kameralara takılan bir vatandaşın sözleri ise dikkat çekiciydi. Doları 18,30 liradan alıp bu sabah itibarıyla 12,15'den bozdurduğunu ifade eden vatandaş, yaşadığı zarara rağmen doların gerilemesinin kendisini memnun ettiğini "Bana göre düşmesi gerekiyordu, zarar etsem de iyi oldu" sözleriyle anlattı.