2. el araç ve konut fiyatları için bakanlık devreye girdi!

2. el araç ve konut fiyatları için bakanlık devreye girdi!
Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, düşük faizli kredi kampanyasının ardından daha da yükselen ikinci el konut ve araç fiyatları için düğmeye bastı.

Kamu bankalarının başlattığı düşük faizli kredi kampanyası sonrası otomobil ve konut piyasasında ciddi hareketlenmeler başladı. Faizlerin düşmesi nedeniyle artan talep fiyatlara yansıdı. Bir de bunların yanına fırsatçıların yapmış olduğu fiyat artışları eklenince konut ve araç fiyatları yükseldikçe yükseldi. Yaşanan durum sonrası vatandaşlar, yetkililerin olaya el atmasını isterken, beklenen açıklama Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'dan geldi.

FİYAT FARKLILIKLARI TESPİT EDİLECEK
Pekcan bugün yaptığı açıklamada, fiyat farklıları hakkında bir çalışma yapacaklarını belirtti. Pekcan, "İkinci el araç ve konut satışında ilan edilen fiyat farklılıklarının tespiti konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığıyla çalışacağız" ifadelerini kullandı.

KAMU BANKALARININ KREDİ FAİZ ORANLARI
Kamu bankalarının başlattığı kampanya kapsamında sıfır konutlar için 12 ay ödemesiz, 15 yıla kadar vadeli aylık %0,64 faiz oranı ile kredi imkanı sunuluyor. İkinci el konutlar için ise faiz oranı 0,74. Sıfır araçlar için sunulan kredilerde aylık yüzde 0,49 - yüzde 0,69 faiz oranı kredi sunuluyor. İkinci el araçlarda bu oran 0,82'ye çıkıyor.

FAİZ İNDİRİMİ SONRASI FIRSATÇILAR HAREKETE GEÇTİ
Kamu bankaları tarafından açıklanan kredi kampanyası sonrası fırsatçılar da harekete geçmişti. Konut fiyatlarında yüzde 30'a varan artış yapılırken, vatandaşlar duruma isyan etmişti. Benzer fiyat artışları 2. el araç piyasasında da yaşandı. Her hafta daha da yükselen fiyatlar sonrası birçok kişi sıfır araçlara yöneldi.

2. el araba fiyatları ne zaman düşecek?2. el araba fiyatları ne zaman düşecek?

Fiyat listeleri güncellendi! İşte marka marka en ucuz sıfır otomobillerFiyat listeleri güncellendi! İşte marka marka en ucuz sıfır otomobiller

 

Seçiniz...