20 Euro'luk banknotlar çıkıyor !

20 Euro'luk banknotlar çıkıyor !
Güncelleme:

Bundesbank, piyasaya sürülecek 20 euro'luk banknotları tanıttı.

Bundesbank, yakında piyasaya sürülecek 20 euro'luk banknotu tanıttı. Yapılan açıklamada, "banknot teknolojisinde bir dönüm noktası gerçekleştiği" belirtildi.

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Yönetim Kurulu Üyesi Carl-Ludwig Thiele, 25 Kasım'da piyasaya sürülecek yeni 20 euro'uk banknota ilişkin "Yeni 20 euro'luk banknotla, banknot teknolojisinde bir dönüm noktası gerçekleşti" dedi.

Bundesbank, 25 Kasım'da piyasaya sürülecek yeni 20 euro'luk banknotu Frankfurt'ta banka genel merkezinde Bundesbank Yönetim Kurulu Üyesi Thiele'nin katılımıyla düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıttı. Burada konuşan Thiele, yeni 20 euro'luk banknotun "portre penceresi" adı verilen yeni bir güvenlik
özelliğine sahip olduğunu belirtti. 

Yeni banknotun güvenlik önlemleri sayesinde kolayca taklit edilemeyeceğine dikkati çeken Thiele, "Özellikle yeni hologram pencere teknolojisi, kolayca taklit edilemeyecek. Yeni 20 euro'luk banknotla, banknot teknolojisinde bir dönüm noktası gerçekleşti" diye konuştu.

Euro Bölgesi'nde toplamda 18,1 milyar adet euro banknotunun dolaşımda olduğunu dile getiren Thiele, bu banknotların toplam değerinin 1 trilyon euro'nun üzerinde olduğunu söyledi.

Euro banknotlarında Avrupa'yı temsil eden sembollerin kullanıldığını ifade eden Thiele, mevcut 20 euro'luk banknotların bir süre kullanılmaya devam edeceğini ancak zamanla dolaşımdan kaldırılacağını kaydetti.

DEĞİŞİM DEVAM EDECEK

Yeni banknot sahip olduğu yenilikçi özelliği sayesinde ışığa tutulduğunda üzerindeki pencere şeffaf hale geliyor ve mitolojik bir figür olan "Europe"nin portresi her iki taraftan da görülebilecek şekilde ortaya çıkıyor.

Yeni banknotları güncelleme işlemi, sahtecilikle mücadele çerçevesinde 2002 yılında gündeme geldi. Yeni 5 euro'luk banknotlar 2013 yılının mayıs ayında, 10 euro'luk banknotlar ise 2014 yılının eylül ayında dolaşıma girmişti.

Ayrıca, banknotlardaki değişimin 50, 100, 200 ve 500 euro'luk banknotlarla devam etmesi bekleniyor.

Etiketler Euro bundesbank banknot