2'nci Anadolu Animasyon Ve Dijital İşler Festivali

2'nci Anadolu Animasyon Ve Dijital İşler Festivali

BEBKA tarafından organize edilen festival kapsamında düzenlenen yarışmanın birincisine 25 lira ödül verilecek

ESKİŞEHİR (AA) - Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Anadolu Animasyon ve Dijital İşler Festivali'', 10-11 Mayıs'ta Eskişehir'de yapılacak.

BEBKA Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 10-11 Mayıs'ta Eskişehir'de düzenlenecek festivalde ulusal ve uluslararası alanda kabul görmüş animasyon filmlerinin yönetmen, yapımcı ve sanatçıları ağırlanacak.

Türk ve yabancı tasarımcılar ile sektör duayenlerinin genç yeteneklerle birikimlerini paylaşacağı festivalde atölye çalışmaları, film gösterimleri, canlı çizim gösterileri ve poster yapım aktivitelerine yer verilecek. Etkinlik kapsamında öğrenciler de profesyonellerle bir araya gelerek portfolyo görüşmeleri yapacak.

Etkinlik alanında, birçok ilden animasyon firmaları ve ilgili sektörler, iletişim ağı oluşturabilecek.

Sektörel buluşmanın da hedeflendiği etkinlik, firma temsilcilerinin bu alandaki bilgi birikimlerini artırmalarına, edinilen yeni bilgileri uygulamalarına ve diğer firmalarla görüş alışverişinde bulunmalarına imkan tanıyacak.

Bölgedeki animasyon sektörünün ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığını ve rekabet edebilirliğini artırmak, bölgedeki sektör potansiyeline dikkati çekmek amacıyla düzenlenen "2'nci Anadolu Çizgi Film (Animasyon) Yarışması''nın ödül töreni de festival kapsamında gerçekleştirilecek.

Genç yeteneklerin ödüllendirileceği yarışmanın birincisine 25 bin, ikincisine 20 bin, üçüncüsüne ise 15 bin lira verilecek.