2500 TL'lik madeni paranın hurda değeri şoke etti

Güncelleme:

Türk Lirası'nda değer kaybı devam ederken 2 bin 500 liralık madeni paranın hurda olarak 4 bin TL ettiği iddiası sosyal medyanın gündemine oturdu.

Yeni ekonomi modeli sonucunda artan enflasyon sonrası üretilen demir madeni paraların kendisi temsil ettiği fiyattan daha pahalı oldu. Gazeteci Adem Karacoban, bir hurdacının madeni paralarla ilgili olarak çektiği bir videoyu sosyal medya platformu Twitter’dan “Bir hurdacı yolladı. Paranın kendi değeri: 2500 tl Hurdacıdaki değeri; 4000 tl.” diyerek paylaştı.

Videoda bir hurdacının 2 bin 500 lira tutarında olan madeni paraları göstererek, “Ülke ekonomisinin geldiği son hal. Gördüğünüz hepsi yeni para. Bizim işimiz hurda, paraların hepsini hurdaya atıyoruz” yorumunda bulunduğu görülüyor. Paraları bir esnafın getirdiğini söyleyen hurdacı, “2 bin 500 lira getirdi, biz de 3 bin 400 lira adama verdik” diyor. Hurdacı tarafından “Bizim ekonomimiz böyle; Ay’a uçacağız, aç kaldık, köprüleri bitirmeye az kaldı” denilerek çekilen video sosyal medyada gündem oldu.

2500 TL'lik madeni paranın hurda değeri şoke etti - Resim : 1